Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης παρουσιάζει το μονόπρακτο «Ανθρώπινη φωνή» του Ζαν Κοκτό, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καύκα, την Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 20:00, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Το κοινό θα παρακολουθήσει το συγκλονιστικό μονόλογο μίας απελπισμένης γυναίκας μπροστά στην εγκατάλειψη, από την Μαρία Χατζηιωαννίδου.

Η πρώτη παρουσίαση της παράστασης, μια συμπαραγωγή του ΚΘΒΕ και της ΚΟΘ, έγινε στο πλαίσιο των 53ων Δημητρίων και  απέσπασε τις καλύτερες κριτικές. Την ίδια αποδοχή είχαν όλες οι παρουσιάσεις της «Ανθρώπινης Φωνής» στην Οικία Τέλλογλου, με διαδοχικές sold out παραστάσεις. Ο μονόλογος του Ζαν Κοκτό ταξίδεψε στο Κιλκίς και παρουσιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης (Casa Bianca)  στις 3 και 4 Απριλίου, στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών (από  10 έως 14 Απριλίου), καθώς και στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης στις 11  Μαΐου.

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Συγγραφέας: Ζαν Κοκτό, Μετάφραση: Μάριος Πλωρίτης, Σκηνοθεσία: Γιώργος Καύκας, Μουσική/Ηχητικό περιβάλλον: Πάνος Νάνος, Βίντεο: Πάνος Μπουντούρογλου, Οργάνωση παραγωγής: Δημοσθένης Πάνος

Ερμηνεύει η ηθοποιός του ΚΘΒΕ Μαρία Χατζηϊωαννίδου 

Μουσική επί σκηνής: Πάνος Νάνος (Ηλεκτρική κιθάρα)

 

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Μανώλη Ανδρονίκου 6

Τ. 231 331 0201

«Ανθρώπινη Φωνή»

Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Πέμπτη 18 Ιουλίου, στις 20.00

Τιμή εισιτηρίου: 10€

 

Πληροφορίες: Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος | www.ntng.gr

Μοιράσου το άρθρο: