Η παράσταση «Η Χρυσή Εποχή» αναμεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη την Κυριακή 7 Απριλίου, στις 18:00, στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας, στο πλαίσιο του κύκλου Χορός στο Μέγαρο-The Bolshoi Ballet Live from Moscow.

Ατμόσφαιρα μιούζικ χολ της δεκαετίας του 1920, πανέμορφα τάνγκο,  μελωδίες τζαζ με την υπογραφή του Ντμίτρι Σοστακόβιτς και μια χορογραφία από τον Γιούρι Γκριγκορόβιτς. Το μπαλέτο «Η Χρυσή Εποχή», που πρωτοπαρουσιάστηκε από τα Κίροφ της Αγίας Πετρούπολης το 1930 και λογοκρίθηκε λόγω δυτικόφερτων στοιχείων, επιστρέφει στο φημισμένο θέατρο της Μόσχας, στην εκδοχή που δημιούργησε ο τσάρος του ρωσικού χορού το 1982, ειδικά για τα Μπολσόι και τον Ιρέκ Μουχαμέντοφ, με νέο λιμπρέτο, νέα χορογραφία και πρόσθετη μουσική επένδυση από τα ρομαντικά μέρη των κοντσέρτων για πιάνο του Σοστακόβιτς.

Πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow). Οι φετινές μεταδόσεις στο Μέγαρο ολοκληρώνονται τον Μάιο με τη «Σουίτα Κάρμεν-Πετρούσκα» (19 Μαΐου 2019).

 

«Η Χρυσή Εποχή»

Στα θορυβώδη χρόνια του μεσοπολέμου, στο δημοφιλές νυχτερινό στέκι «Η Χρυσή Εποχή» [The Golden Age], ο νεαρός ψαράς Μπορίς θα κάνει δύο συγκλονιστικές ανακαλύψεις: πρώτον, ότι η Ρίτα, την οποία έχει ερωτευτεί, είναι η «Μαντεμουαζέλ Μαργκό», η όμορφη χορεύτρια του καμπαρέ και δεύτερον, ότι γι’ αυτήν ενδιαφέρεται επίσης ο ντόπιος γκάνγκστερ Γιάσκα…

«Η Χρυσή Εποχή» [«Τhe Golden Age»]

Διάρκεια: 2 ώρες και 20 λεπτά (με ένα διάλειμμα)

 

Μουσική │ Ντμίτρι Σοστακόβιτς

Χορογραφία │ Γιούρι Γκριγκορόβιτς

Λιμπρέτο │ Γιούρι Γκριγκορόβιτς, Ισαάκ Γκλίκμαν

 

Διανομή

Ρίτα: Νίνα Καπτσόβα

Μπορίς: Ρούσλαν Σκβορτσόφ

Γιάσκα: Μιχαήλ Λομπούκιν

Λιούσκα: Εκατερίνα Κρισάνoβα

 

Τιμές εισιτηρίων

8 ευρώ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 15 ευρώ (γενική είσοδος)

 

Eισιτήρια

210 72 82 333,

www.megaron.gr

Μοιράσου το άρθρο: