Με μια από τις γνωστότερες κωμωδίες του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, τη «Δωδέκατη νύχτα», σε σκηνοθεσία Μιχάλη Καλαμπόκη, θα ξανανοίξει τις πόρτες του το Θέατρο Αθηναϊκή Σκηνή, στην Ακρόπολη, τη χειμερινή σεζόν.

Μια μασκαράτα, ένα Καρναβάλι για τον έρωτα και τη φάρσα. Ένα τσίρκο μιας άλλης εποχής που υπογραμμίζει την τρέλα των παρεξηγήσεων. Γρήγορο χιούμορ, επηρεασμένο από τον βωβό κινηματογράφο και τα καρτούν, με αισθητική ροκ, τόσο στον σκηνικό χώρο όσο και στη μουσική, στα κοστούμια, στο μακιγιάζ και στις κομμώσεις. Ένα πάντρεμα Αναγέννησης και ροκ, που στο τέλος παρουσιάζονται επί σκηνής τρία διαφορετικά φινάλε, στο γνωστό μοτίβο των κωμωδιών που ανεβάζει ο θίασος.

Το θέατρο της Αθηναϊκής Σκηνής θα μετατραπεί σε τσίρκο με ρόδες λουναπάρκ, λαμπιόνια, φώτα πανηγυριού και μουσική. Ο Μιχάλης Καλαμπόκης, πέρα από την υπογραφή της σκηνοθεσίας, θα εμφανιστεί και στον ρόλο του τρελού Φέστε.

Η «Δωδέκατη νύχτα» διέκοψε τις προγραμματισμένες παραστάσεις της αμέσως μετά την πρεμιέρα της, την άνοιξη, λόγω των μέτρων που ελήφθησαν από το κράτος και ανέστειλε την επίσης προγραμματισμένη καλοκαιρινή περιοδεία της. Η Αθηναϊκή Σκηνή, πέραν της απόφασης να επαναλειτουργήσει παρουσιάζοντας τη σαιξπηρική κωμωδία, προγραμματίζει και νέες καινοτόμες δράσεις και συνεργασίες.

Θέατρο «Αθηναϊκή Σκηνή»

Αθ. Διάκου και Τζιραίων 13 (έξω από το μετρό Ακρόπολης)

Πληροφορίες- κρατήσεις: 210 9222300

Μοιράσου το άρθρο: