Το έργο “Η Φωνή του Δράκου” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, παρουσιάζεται από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 5 Απριλίου 2019, κάθε Παρασκευή στις 21:30, στο Θέατρο “Φούρνος”.

Μια οικογενειακή ιστορία, ένας αριθμός και η γέννηση ενός παιδιού πυροδοτούν ένα σκάνδαλο και εξεγείρουν τους κατοίκους μιας μικρής κοινότητας. Η οικογένεια στοχοποιείται και οδηγείται σταδιακά σε απομόνωση και αποκλεισμό από την κοινωνική ζωή. Τα μέλη της θα επινοήσουν το ξεχωριστό τους καταφύγιο για να προφυλαχτούν από τις φήμες, τις διαδόσεις, τις φωνές. Κάπου εκεί θα αναζητήσει την πραγματική του ταυτότητα και αρματωσιά ο έφηβος πια Κώτσος. Στις παρυφές της κοινότητας, στην περιοχή του θρύλου, στην σκιά του Δράκου.

Η παράσταση αξιοποιεί για πρώτη φορά στην σκηνή το αριστούργημα του Παπαδιαμάντη, ορμώμενη από τη σύγχρονη πραγματικότητα του ψηφιακού κόσμου των πολλαπλών οπτικών γωνιών, του κοινωνικού αυτοματισμού και των εύθραυστων ταυτοτήτων. Επιχειρεί να ενορχηστρώσει και να αντιπαραβάλει σαν πολυφωνικό τραγούδι τις φωνές και τις στάσεις της κοινότητας, να ανιχνεύσει ετεροτοπίες της δικής μας κοινωνίας και να αφουγκραστεί τη φωνή του σύγχρονου δράκου, που πάντα βρίσκει τη ρωγμή για να ακουστεί. Και η ρωγμή αυτή λέγεται σιωπή.

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία/Δραματουργία: Τάσος Καρακύκλας

Σκηνογραφία/Ενδυματολογία: Κάκια Χατζηγιαννίδη

Κατασκευή σκηνικού: Δημήτρης Νίκας

Σχεδιασμός φωτισμού: Πάνος Κουκουρουβλής

Φωτογραφίες/Αφίσα: Αλίνα Κέκη

Trailer: Χρήστος Θλιβέρης, Ζαφείρης Επαμεινώνδας, Μαρία Αθανασοπούλου

Επί σκηνής: Κατερίνα Καλοχριστιανάκη, Κωσταντής Ντίσιος

 

Τιμές εισιτηρίων:

Ολόκληρο: 12 ευρώ

Φοιτητικό: 10 ευρώ

Ατέλειες-Ανεργίας: 5 ευρώ

Πρεμιέρα 1η Φεβρουαρίου και κάθε Παρασκευή στις 21:30

 

Θέατρο “Φούρνος”

Μαυρομιχάλη 168, Νεάπολη Εξαρχείων

Για πληροφορίες και κρατήσεις: 210-6460748

Μοιράσου το άρθρο: