«Η κρεατόπιτα», το καινούργιο έργο της βραβευμένης συγγραφέως Αγγελικής Δαρλάση, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Θέατρο Αλκμήνη, σε σκηνοθεσία Έλενας Αγγελοπούλου, πρωτότυπη μουσική Χρήστου Αλεξόπουλου και ερμηνεία Φανής Γέμτου.

Όταν μια γυναίκα επιστρέφει στο σπίτι της και δεν βρίσκει την κόρη της, βγαίνει έξω στους δρόμους για να την αναζητήσει, παίρνοντας μαζί της κι ένα τάπερ με κρεατόπιτα. Διασχίζοντας την πόλη, συναντά όλα εκείνα που δεν έχει ξανασυναντήσει. Η πόλη βρίσκεται σε αναταραχή. Περιπλανώμενη στους δρόμους της παρατηρεί, σαν για πρώτη φορά, τον κόσμο, ξυπνώντας από τον λήθαργό της.

Σαν μια μεγάλη «Αλίκη», βγαίνοντας από την ιδιωτικότητα του σπιτιού της, που την κρατάει προστατευμένη στο μικρόκοσμό της, περιπλανιέται σε μια αγνώριστη γι’ αυτήν πραγματικότητα. Διασχίζοντας τους δρόμους, λαβυρίνθους της πόλης, θραύσματα σκέψεων διατρέχουν το μυαλό της, μουρμουρητά, προβληματισμοί, κατάρες, ευχές, αντιφάσεις, αλλόκοτες αλήθειες.

Σαν μια μεγάλη «κοκκινοσκουφίτσα» συναντά τον έναν λύκο μετά τον άλλο.

«Περπατάω στους έρημους δρόμους. Στον έρημο κόσμο μας.

Σ’ έναν κόσμο γεμάτο λύκους, οι λύκοι δεν είναι κακοί είναι απλώς σαρκοφάγοι.

Οι άνθρωποι είναι… Τι; Τι είναι; Τι δεν είναι;»

Τα μέρη και τα πρόσωπα διαδέχονται το ένα το άλλο αστραπιαία, σαν μια σαρωτική καταιγίδα, οι θόρυβοι εναλλάσσονται με τη μουσική, η πρόζα με το ζωντανό τραγούδι, σε ένα μεταίχμιο φαντασίας κι εφιάλτη, γεννώντας ερωτήματα και αγωνίες.

 

Συντελεστές

Κείμενο: Αγγελική Δαρλάση

Σκηνοθεσία: Έλενα Αγγελοπούλου

Πρωτότυπη μουσική, τραγούδια: Χρήστος Αλεξόπουλος

Κίνηση: Ρούλα Κουτρουμπέλη 

Επιμέλεια σκηνικών: Θάλεια Ξενάκη

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

Φωτογραφίες: Απόστολος Δελάλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Φανή Θεοδώση

 

 

Ερμηνεύει η Φανή Γέμτου

 

Παραστάσεις:

Τετάρτη στις 21:30

Τιμές εισιτηρίων: 12€ και 8€

Διάρκεια: 75’

 

Θέατρο Αλκμήνη

Αλκμήνης 8-12, Αθήνα

Τηλ.:  210 34 28 650

 

Μοιράσου το άρθρο: