Το νέο πολιτικό δράμα του Ντέιβιντ Χέαρ «Ι’ m not running» ανεβαίνει, για πρώτη φορά, στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και μεταδίδεται σε μαγνητοσκόπηση από το Lyttelton Theatre του Λονδίνου, στο Μέγαρο Μουσικής, την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου, στις 21:00, με αγγλικούς υπότιτλους.

Γνωστός στο ελληνικό κοινό από το θεατρικό έργο «Skylight» αλλά και από τις ταινίες «Σφραγισμένα Χείλη» και «Ώρες», για το σενάριο των οποίων ήταν υποψήφιος για Όσκαρ, ο Βρετανός δραματουργός εξερευνά, μέσα από αυτό το εκρηκτικό έργο, τη σημασία των προσωπικών επιλογών και των συνεπειών τους στο κοινωνικό σύνολο. Πρωταγωνίστρια του Χέαρ είναι μια νεαρή γυναίκα, μέλος του Εργατικού Κόμματος, που ενσαρκώνει η Σαν Μπρουκ. Την πλαισιώνουν επί σκηνής δύο εξαιρετικοί ηθοποιοί, ο Άλεξ Χάσελ και ο Τζόσουα ΜακΓκουάιαρ. Μια παραγωγή με προβολές που λειτουργούν σαν συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα επεισόδια της ζωής της κεντρικής ηρωίδας του έργου.

Η δορυφορική αναμετάδοση πραγματοποιείται σε συνεργασία με  τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council. 

«Im Not Running»

Η Πολίν Γκίμπσον έχει ζήσει τη ζωή της ως γιατρός και εμπνευσμένη πρωτεργάτρια μιας τοπικής καμπάνιας υγείας. Όταν τυχαία συναντιέται με τον παλιό της σύντροφο, έναν φανατικό οπαδό του Εργατικού Κόμματος, έρχεται αντιμέτωπη με ένα βασανιστικό δίλημμα. Τι σημαίνει να θυσιάζεις την προσωπική σου ζωή και ηρεμία για κάτι πολύ μεγαλύτερο, κάτι πολύ ευρύτερο; Θα το τολμήσει;

 

Ντέιβιντ Χέαρ «I’m Not Running»

Διάρκεια: 2 ώρες και 40 λεπτά (με διάλειμμα)

Με αγγλικούς υπότιτλους

 

Διανομή

Pauline Gibson: Σαν Μπρουκ

Jack Gould: Άλεξ Χάσσελ

Sandy Mynott: Τζόσουα ΜακΓκουάιαρ

Παίζουν επίσης: Αμάκα Οκάφορ, Λίζα Σάντοβ, Μπρίτζιντ Ζενγζένι

 

Συντελεστές

Σκηνοθέτης: Neil Armfield

Σχεδιασμός σκηνικών: Ralph Myers

Σχεδιασμός κοστουμιών: Sussie Juhlin-Wallén

Σχεδιασμός φωτισμών: Jon Clark

Σχεδιασμός ήχου: Paul Arditti

Μουσική: Alan John

Σχεδιασμός βίντεο: Jon Driscoll

Αγωγή λόγου: Charmian Hoare

Συνεργάτης Σκηνογράφος: Tim Blazdell

Υπεύθυνη δοκιμών: Cara Nolan

 

Τιμές εισιτηρίων

8 ευρώ (φοιτητικά) ● 15 ευρώ

 

Πληροφορίες

Τηλ.: 210 72 82 333

Μοιράσου το άρθρο: