Η παιδική παράσταση «Μάγια η μέλισσα» ανεβαίνει στο Θέατρο Χυτήριο έως τις 24 Φεβρουαρίου, κάθε Κυριακή στις 15:00.

Η «Μάγια η μέλισσα», που κέρδισε τις καρδιές των μικρών της φίλων σε όλες τις χώρες όπου παρουσιάστηκε, είναι ιδανική για όλους εμάς που κρατάμε τα τραγούδια και τις σκανταλιές της ακόμα στις καρδιές μας.

Λίγα λόγια για τη Μάγια

Η Μάγια η Μέλισσα εμφανίστηκε στην τηλεόραση σαν παιδική σειρά κινουμένων σχεδίων ιαπωνικής παραγωγής από το 1975 έως το 1980. Η σειρά βασίστηκε στο γερμανικό παραμύθι «Die Biene Maja», το οποίο γράφτηκε το 1912. Η σειρά προβλήθηκε και στην Ελλάδα στην ΕΡΤ από το 1979 έως το 1982, στο Alter από το 2001 έως το 2006, στο Star το 2012 και ξανά στην ΕΡΤ από το 2015

Λίγα λόγια για την υπόθεση:

Η Μάγια είναι μια μελισσούλα που της αρέσει η περιπέτεια. Γι’ αυτό θέλει να εγκαταλείψει την κυψέλη και να ζήσει ελεύθερη. Στην προσπάθεια της να πείσει τον στενό της φίλο Βίλι να φύγουν μαζί, σπάει κατά λάθος την κυψέλη. Πρέπει να βρει τρόπο να τη φτιάξει πριν επιστρέψουν οι μέλισσες. Ο σοφός Φλιπ θα της δώσει τη λύση και η περιπέτεια ξεκινά. Η μικρή Μάγια καλείται να βρει τρία υλικά. Πρώτος σταθμός σ’ αυτήν τη μεγάλη αποστολή είναι ο Μπεν. Στην κοπριά του κρύβεται το ένα υλικό. Δεύτερος σταθμός η Βεατρίκη. Θα χρειαστούν τη βοήθειά της για να τους οδηγήσει στην αποθήκη της χρυσόσκονης των πεταλούδων. Τελευταίος και δυσκολότερος σταθμός είναι η Θέκλα η αράχνη. Αφού ξεπεράσουν το εμπόδιο να γίνουν η τροφή της, πρέπει να την πείσουν να συνεργαστεί μαζί τους και να τους δώσει τον ιστό της. Καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού η Μάγια επικαλείται τη βοήθεια των παιδιών. Μια τεράστια μπάλα κοπριάς που θα περάσει από όλους τους θεατές, ένα τύμπανο και πολλές εκπλήξεις θα ταξιδέψουν μικρούς και μεγάλους μαγικά με τη Μάγια. Ένας ύμνος στην πραγματική φιλία, στη δύναμη της συνεργασίας και στην αγάπη για το περιβάλλον.

Η Μάγια η Μέλισσα, όμως, δεν προσφέρει μόνο μια θεατρική παράσταση. Πριν από την παράσταση, κατά την είσοδό σας στο θέατρο θα σας υποδέχονται οι Μασκότ της Μάγιας και του αγαπημένου της φίλου Βίλι για φωτογραφίες και Μελισσο-face painting!

Μάγια-παιχνιδιάρα, περιπετειώδης, ατίθαση. Η περιέργειά της τη μπλέκει σε μπελάδες: Νάντια Αντωνίου

ΒίλιΨευδός, καλόκαρδος, αγαθός, φοβητσιάρης. Είναι ο πιστός φίλος της Μάγια: Αντώνης Ζιώγας

ΦλιπΣοφός, κάτι σαν φύλακας άγγελος της Μάγιας: Γιώργος Μαύρος

ΜπενΔεν ακούει καλά. Φτιάχνει μπάλες με κοπριά: Κώστας Καραμουσάλης

ΒεατρίκηΞεχασιάρα, ωραιοπαθής

ΘέκλαΕγωίστρια, η κακιά της ιστορίας: Ζωή Πανταζή

 

Σκηνοθεσία: Νίκος Λημνιός

Κείμενο: Νίκος Λημνιος-Αντώνης Ζιώγας

Μουσική: Νίκη Γρανά

Στίχοι τραγουδιών: Αντώνης Ζιώγας

Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Τζηλίνης

Χορογραφίες: Μίκα Στεφανάκη

Κατασκευή κοστουμιών: Σύλια Δεμίρη

Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη

Ενδυματολόγος: Μιχαήλ Αρμακόλας

Επιμέλεια Μαγικών: Κώστας Παντελιάς (μάγος Funtastico)

Θέατρο Χυτήριο

Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210-3412313 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων (έως 24/2/2019)

Κάθε Κυριακή στις 15:00 

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Προπώληση: 10 ευρώ

Ανέργων και πολυτέκνων: 8 ευρώ

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά

Μοιράσου το άρθρο: