Κεφάλια, αντικατοπτρισμοί, τοποθέτηση σκηνών πάνω σε σχηματικές εικόνες σε περίοπτες θέσεις αποτελούν μέρος των εκθεμάτων στη νέα ατομική έκθεση, στην Galerie Perrotin, του Ιάπωνα καλλιτέχνη των media, Τακάσι Μουρακάμι, όπου το αφηρημένο συναντά το παραδοσιακό. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Δεκεμβρίου 2016.

Ο καλλιτέχνης έχει καταφέρει να δημιουργήσει την δική του υπογραφή, δημιουργώντας δυνατά, λαμπερά κομμάτια της νέο-ποπ τέχνης, επηρεασμένα από την ιαπωνική κουλτούρα και την street-art. 

Στην παριζιάνικη γκαλερί ο Μουρακάμι εκθέτει νέα τρίπτυχα και δίπτυχα, αλλά και πίνακες σε έντονους χρωματισμούς, καθώς και γλυπτά.

Στην έκθεση με θέμα «Μαθαίνοντας τη μαγεία της ζωγραφικής», ο καλλιτέχνης βουτάει σε μία δημιουργική διαδικασία, παίρνοντας το διδακτορικό του στη ζωγραφική Νιχόνγκα και το συνδυάζει με το ενδιαφέρον του για την τέχνη του Φράνσις Μπέικον.

«Τα έργα μου γι’ αυτήν την έκθεση είναι από τα αρχεία της μάθησής μου όλο αυτόν τον καιρό. Ήδη δουλεύω σοβαρά πάνω σ’ αυτό που θέλω να ακολουθήσω, όμως θέλω δρόμο ακόμα για να φτάσω στην ουσία της μαγείας μου. Πιστεύω ότι καθένα από τα έργα μου περιέχουν μερικά θραύσματα της ουσίας μου», γράφει σε ένα εισαγωγικό σημείο ο καλλιτέχνης για την έκθεσή του, η οποία θα διαρκέσει έως τις 23 Δεκεμβρίου 2016.

takashi-murakami-1

Μοιράσου το άρθρο: