Μύθοι, θρύλοι και ιστορίες της Κίνας ζωντανεύουν στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μέσα από το είδος της παραδοσιακής μορφής Όπερας Κουν η οποία, συνδυάζει στοιχεία θεάτρου, όπερας, χορού, ποίησης και μουσικής με φαντασμαγορικά κουστούμια δημιουργώντας ένα ξεχωριστό αισθητικό αποτέλεσμα. 

Δυο βραδιές που θα μας ταξιδέψουν στην κινεζική παράδοση και μυθολογία, με όχημα μια τέχνη που ξεπερνά μισή χιλιετία ιστορίας και εξέλιξης και έχει αναγνωριστεί από την UNESCO ως αριστούργημα της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς (Masterpiece of Oral & Intangible Heritage of Humanity).

Ο θίασος Shanghai Kunqu Opera Troupe (SKOT), με έτος ίδρυσης το 1978, αποτελεί εθνικό φορέα προώθησης της Όπερας Κουν και τελεί υπό τη διεύθυνση της Gu Haohao, ενώ ο πρώτος της πρόεδρος ήταν ο Kunqu Maestro, Yu Zhenfei.

Πρόκειται για μια ομάδα εξαιρετικών καλλιτεχνών οι οποίοι είναι κάτοχοι διεθνών και εθνικών διακρίσεων, με επιτυχημένη πορεία σε θεατρικούς διαγωνισμούς (China Art Festival, Shanghai Magnolia Drama contest, China Kunqu Festival κ.α.). Το Shanghai Kunqu Opera έχει αναγνωριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού της Κίνας, σύμφωνα με το οποίο ο θίασος αποτελεί έναν «θεατρικό φορέα με πρωταγωνιστές, ρεπερτόρια και παραστάσεις υψηλής ποιότητας».

Οι παραστάσεις αυτές, όπως και το σύνολο του προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιούνται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος.

Οι παραστάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του έτους πολιτιστικών ανταλλαγών και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, και τελούν υπό την αιγίδα του ελληνικού υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του κινεζικού υπουργείου Πολιτισμού.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων.

31/08: Ο Μύθος του Λευκού Φιδιού 21.00, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

01/09:  Θρύλοι & Ιστορίες της Κίνας 21.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος

Στα κινεζικά με ελληνικούς υπότιτλους

Μοιράσου το άρθρο: