«Η Συλφίδα» παρουσιάζεται, σε απευθείας μετάδοση από τη Μόσχα, την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στις 17:00, στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Η υπόθεση της «Συλφίδας» βασίζεται στο λιμπρέτο της περίφημης όπερας «Ροβέρτος ο διάβολος» του Τζάκομο Μάγιερμπεερ: τη μέρα του γάμου του ο νεαρός Σκωτσέζος Τζέιμς ξυπνάει από το φιλί που του δίνει μια αιθέρια φτερωτή ύπαρξη, μια Συλφίδα. Μαγεμένος από την ομορφιά της ο Τζέιμς ρισκάρει τα πάντα για να κυνηγήσει τον ανέφικτο έρωτα.

Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Στις φετινές μεταδόσεις το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει έξι ακόμη εξαιρετικές παραγωγές του Μπαλέτου Μπολσόι: «Δον Κιχώτης» (2/12/2018), «Καρυοθραύστης» (23/12/2018), «Η Μπαγιαντέρα» (20/1/2019), «Ωραία Κοιμωμένη» (17/3/2019), «Χρυσή εποχή» (7/4/2019), «Σουίτα Κάρμεν-Πετρούσκα» (19/5/2019).

 

«Η Συλφίδα» («La Sylphide»)

Διάρκεια: 2 ώρες (με διάλειμμα)

 Μουσική: Herman Severin venskiold  

Χορογραφία: Johan Kobborg  (βασισμένη στον August Bournonville)

Λιμπρέτο: Adolphe Nourrit & Filippo Taglioni

Μουσική διεύθυνση: Alexei Bogorad

 

Διανομή

Sylph/Συλφίδα: Anastasia Stashkevich

James/Τζέιμς: Semyon Chudin

Madge/Ματζ, Witch/Μάγισσα: Anna Balukova

Effie, James Fiancée/

Έφι, αρραβωνιαστικιά του Τζέιμς: Xenia Zhiganshina

Gurn/Γκερν Artur Mkrtchyan

The First Sylph/ H Πρώτη Συλφίδα: Daria Khokhlova

και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι

Τιμές εισιτηρίων

8 ευρώ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 15 ευρώ (γενική είσοδος)

 

Πληροφορίες

Τηλ.: 210 72 82 333

 

Μοιράσου το άρθρο: