«Η τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου Β΄» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, παρουσιάζεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, στις 21:00, σε δορυφορική μετάδοση  από το National Theatre Live.

Σε αυτήν τη νέα παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας, η οποία προβάλλεται μαγνητοσκοπημένη στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, πρωταγωνιστεί ο Simon Russell Beale και σκηνοθετεί ο Joe Hill-Gibbins.

Η δορυφορική αναμετάδοση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το British Council και συνοδεύεται από ελληνικούς υπότιτλους.

«Η τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου Β΄»

Το έργο πραγματεύεται τα όρια της εξουσίας. Η Αγγλία κυβερνάται από τον Ριχάρδο Β΄, έναν άνθρωπο ανεύθυνο, άμυαλο και ματαιόδοξο. Η ασταθής διακυβέρνησή του οδηγεί το βασίλειό του σε διάλυση και την Αυλή σε εξέγερση. Εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία, ο φιλόδοξος Μπόλινγκμπροκ αδράχνει την ευκαιρία για να αμφισβητήσει τον θρόνο και το κληρονομικό δικαίωμα της βασιλικής εξουσίας.

 

Ουίλιαμ Σαίξπηρ: «Η τραγωδία του βασιλιά Ριχάρδου Β΄»

[«The Tragedy of King Richard the Second»]

 

Διάρκεια: 115 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Με ελληνικούς υπότιτλους (μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές)

 

Παίζουν: Simon Russell Beale, Leo Bill, Martins Imhangbe, Natalie Klamar, John Mackay, Joseph Mydell, Saskia Reeves, Robin Weaver

 

Συντελεστές

Σκηνοθέτης: Joe Hill-Gibbins

Σκηνικά-Κοστούμια: Ultz

Συνεργάτης σχεδιάστρια: Charlotte Espiner

Σχεδιασμός φωτισμών: James Farncombe

Σχεδιασμός ήχου: Peter Rice

Δραματουργία: Jeff James

 

Τιμές εισιτηρίων

8 ευρώ (φοιτητικά) ● 15 ευρώ

 

Πληροφορίες

Τηλ.: 210 72 82 333

www.megaron.gr

Μοιράσου το άρθρο: