Εικαστικά παιχνίδια από ψηλά έχουν την ευκαιρία να απολαύουν οι μικροί φίλοι την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στον πύργο του εργοστασίου του νέου Υδαταερίου, στην Τεχνόπολη.
Ο χειμώνας έχει έρθει για τα καλά… Κι επειδή κάνει κρύο για να παίξουμε και να ζωγραφίσουμε στην αυλή του εργοστασίου, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου μας ανεβάζει πιο κοντά στον ήλιο για να είμαστε ζεστά. Μας πηγαίνει στον πύργο του εργοστασίου για να απολαύσουμε τη νέα χειμερινή εκδοχή των αγαπημένων μας εικαστικών παιχνιδιών από τα 30 μέτρα ύψος.
Στο ψηλότερο κτίριο της Τεχνόπολης, με θέα 360 μοιρών, θα απασχοληθούμε δημιουργικά, θα έρθουμε σε επαφή με την τέχνη πέρα από το πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος και θα πειραματιστούμε με μικτές τεχνικές και νέους τρόπους έκφρασης.

Θα φτιάξουμε ένα πελώριο έργο τέχνης με τα χέρια μας και τέμπερες, που όμως δεν θα μοιάζει πολύ διαφορετικό άμα το κόψουμε σε μικρά-μικρά κομμάτια. Θα αναρωτηθούμε «Ζωγραφίζουμε μ’ αυτό;» διαλέγοντας μεταλλικά και ανακυκλώσιμα υλικά, ενώ θα πάρουμε τους μαρκαδόρους και τις ξυλομπογιές μας για να σχεδιάσουμε τι βλέπουμε… από ψηλά.

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου
Ώρες: 11.00-12.00
Πύργος, κτίριο Νέο Υδαταέριο (3ος όροφος)
Για παιδιά από 3 ετών+
Κόστος συμμετοχής: 4 ευρώ/παιδί
*Για συμμετοχή στα εργαστήρια, δεν απαιτείται τηλεφωνική κράτηση. Τα παιδιά 3 ως 7 ετών θα πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου χρησιμοποιεί οπτικοακουστικό υλικό που του έχει διαθέσει το Μουσείο-Αρχείο της ΕΡΤ

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
Τηλ. 213 0109300

Μοιράσου το άρθρο: