Τα «Kατά Ιωάννην Πάθη» του Johann Sebastian Bach παρουσιάζονται, την Κυριακή 1η Απριλίου, στο Μέγαρο Μουσικής, σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, στο πλαίσιο του κύκλου «Adagio – μουσικές για τις ημέρες του Πάσχα».

Το «Κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο» γίνεται πηγή έμπνευσης για τον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ, που συνθέτει ένα από τα ωραιότερα ορατόρια για το Θείο Πάθος, το Passio secundum Johannem, BWV 245. To σπουδαίο θρησκευτικό του έργο αποτελεί πλέον μία από τις σημαντικότερες παρακαταθήκες του παγκόσμιου πολιτισμού, καθώς μιλά κατευθείαν στην ψυχή συνδέοντας με τρόπο μοναδικό τον άνθρωπο με την έννοια του θείου. Με αυτή την αριστουργηματική σύνθεση του μεγάλου Κάντορα της Λειψίας εγκαινιάζεται ο φετινός, την Κυριακή των Βαΐων 1 Απριλίου (8:30 μ.μ., με ελληνικούς υπέρτιτλους) στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης.

Τα φωνητικά μέρη αποδίδουν τέσσερις διακεκριμένοι σολίστ με εξειδίκευση στο ύφος της μπαρόκ μουσικής: η σοπράνο Φανή Αντωνέλου, η μεσόφωνος Χρυσάνθη Σπιτάδη, ο τενόρος Juan Sancho (στον ρόλο του Ευαγγελιστή) και ο μπάσος Πέτρος Μαγουλάς. Μαζί τους, το φωνητικό σύνολο Capella di Atene, που προετοίμασε μουσικά και διευθύνει η Αθανασία Κυριακίδου.

Οι μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, αναγνωρισμένοι πρέσβεις του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς, θεωρούνται ένα από τα σπουδαιότερα σύνολα με εξειδίκευση στις ιστορικά ενημερωμένες ερμηνείες. Για τις ερμηνείες αυτές έχουν τιμηθεί με προσκλήσεις από κορυφαία διεθνή φεστιβάλ και αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης καθώς και με τα μεγαλύτερα βραβεία της διεθνούς δισκογραφίας.

Tιμές εισιτηρίων

9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 12 € ● 18 € ● 26 € ● 32 € ● 38 € ● 45 € (διακεκριμένη ζώνη)

Συντελεστές

Φανή Αντωνέλου: σοπράνο

Χρυσάνθη Σπιτάδη: μέτζο σοπράνο

Juan Sancho: τενόρος / Ευαγγελιστής

Πέτρος Μαγουλάς: μπάσος

Οι μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των φίλων της μουσικής (σε όργανα εποχής)

Μάρκελλος Χρυσικόπουλος: Μουσική διεύθυνση

Φωνητικό σύνολο Capella di Atene

Αθανασία Κυριακίδου: Μουσική διεύθυνση-προετοιμασία

Κυριακή 1 Απριλίου 2018, 20:30

Μέγαρο Μουσικής

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

Τηλ. 210 72.82.333

 

Μοιράσου το άρθρο: