Την παράσταση «Joshua Immanuel» παρουσιάζει, από την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή και Δευτέρα, ο πολυχώρος πολιτισμού «Διέλευσις», σε σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου.

Το «Joshua Immanuel» είναι μια σύνθεση κειμένων πάνω στη ζωή και στη διδασκαλία του Ιησού. Το κείμενο της παράστασης προέρχεται από το Κατά Λουκάν Ευαγγέλιο, από τους παπύρους της Ναγκ Χαμμαντί, από το βιβλίο του Στυλιανού Ατεσλή «Τζόσουα Ιμμάνουελ» και κυρίως από το έργο του Χαλίλ Γκιμπράν «Ιησούς ο Υιός του Ανθρώπου».

Ο χώρος που φιλοξενεί την παράσταση γίνεται η σκηνή ενός εσωτερικού δράματος, όπου οι λέξεις, τα λόγια, τα κείμενα, είναι οι αφορμές για να δούμε τα ίχνη των πόθων της ψυχής μας. Να δούμε αυτό που μας διαμηνύεται μυστικά, ανεπαίσθητα και που η παράσταση δυναμώνει τον ήχο του. Το φέρνει στην οθόνη της συνειδήσεως και το μετατρέπει σε επιτακτική ανάγκη και διάπυρη επιθυμία, το κάνει αίτημα και προσευχή, αλλά και μελωδία ύπαρξης.

Ως παράσταση, το «Joshua Immanuel» είναι ένα έργο που δεν επενδύει στην εξωτερική δράση, αλλά έχει σκοπό μια εσωτερική κινητοποίηση για δράση, μέσα στον άδηλο χώρο της ψυχής. Η σκηνή είναι μόνο η αφορμή.

Συντελεστές:
Σύλληψη-Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Χρυσάνθη Κορνηλίου
Κίνηση: Therese Vandamme
Μουσική επιμέλεια: Σωτήρης Οικονόμου
Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Σηφάκης
Χειρισμός κονσόλας φωτισμού, ήχου: Βιολέτα Κυριάκου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Βίκυ Ευαγγέλου, Τόνια Ζησίμου, Μάρκος Ζωίδης, Σταμάτης Σταματέλλης, Χρυσάνθη Κορνηλίου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Κυριακή στις 8 το βράδυ
Δευτέρα στις 8 το βράδυ

Τιμές εισιτηρίων:
Γενική είσοδος: 15 ευρώ
Φοιτητικό: 8 ευρώ
Άνεργοι και ατέλειες: 5 ευρώ

Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις
Λέσβου 15 και Πόρου, Κυψέλη
Τηλ: 210 8613739

Μοιράσου το άρθρο: