Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραµµα της Ευρώπης, το Arkki (School of Architecture for children and Youth), συνεχίζει τη δράση του από τις 18 Ιουνίου, στο Ίδρυµα Θεοχαράκη, για παιδιά ηλικίας από 4-5 ετών και 6-13 ετών.

Στα εργαστήρια του Αrkki, τα παιδιά -µε άξονα το αρχιτεκτονικό παιχνίδι- πειραματίζονται, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και βλέπουν τον κόσµο µέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Όλα τα προγράµµατα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη µαθηµατική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως µέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήµη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία & τη δηµιουργικότητά τους, και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι “αρχιτέκτονες” του µέλλοντός τους.

Έτσι, από τις 18 Ιουνίου ως και τις 4 Ιουλίου, ξεκινούν οι καλοκαιρινοί κύκλοι µε εργαστήρια, που ενθουσιάζουν τα παιδιά, κάθε κύκλος είναι αυτοτελής, δύο φορές την εβδομάδα.

Αναλυτικά, το πρόγραµµα των εργαστηρίων έχει ως εξής:

Νηπιαγωγείο 10:30-11:30
Α Κύκλος
18 Ιουνίου και 20 Ιουνίου
Ξύλινες Καλύβες και Χάρτινες Πολιτείες

Β Κύκλος
25 Ιουνίου και 27 Ιουνίου
Φάροι και Αρχαίοι Ναοί

Γ Κύκλος
3 Ιουλίου και 4 Ιουλίου
Χιονισμένο Κάστρο I και Χιονισμένο Κάστρο II

Δημοτικό 12:00-13:30
Α Κύκλος
18 Ιουνίου και 20 Ιουνίου
Πελώριοι Πύργοι I και Πελώριοι Πύργοι II

Β Κύκλος
25 Ιουνίου και 27 Ιουνίου
Τοξωτή γέφυρα και Δενδρόσπιτα

Γ Κύκλος
3 Ιουλίου και 4 Ιουλίου
Λαβύρινθος και Σκοτεινό Δωμάτιο

Κόστος προγράμματος: ανά κύκλο 40 €

Ίδρυμα Θεοχαράκη
Τηλ. 210 3611206

Μοιράσου το άρθρο: