Εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργικά εργαστήρια και βιωματικές δράσεις για παιδιάδιοργανώνει και αυτό το καλοκαίρι, το Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη.

 

Alpha labs summer camp για παιδιά 9-12 ετών

Ώρα για διασκέδαση και έμπνευση από τα Alpha labs. Τα παιδιά εξοικειώνονται με τη δημιουργική αξιοποίηση τεχνολογιών από δύο σημαντικές περιοχές που δημιουργούν εκθετικές αλλαγές και επηρεάζουν τη ζωή και την καθημερινότητα εκατομμυρίων ανθρώπων.

18 Ιουνίου 2019: Virtual / Augmented/ Mixed Realities

Οι εικονικές, οι επαυξημένες και οι μικτές πραγματικότητες είναι πλέον στη ζωή μας και συμβαδίζουν με την «πραγματική» μας πραγματικότητα. Τα παιδιά εξοικειώνονται με τις βασικές έννοιες, τις εφαρμογές και τις προοπτικές των συγκεκριμένων τεχνολογιών, υπό το πρίσμα της δημιουργικής τους δυνατότητας. Παράλληλα, απολαμβάνουν μοναδικές εμπειρίες εικονικής πραγματικότητας με τη χρήση αντιπροσωπευτικών συσκευών.

20 Ιουνίου 2019: 3D Design / Printing / Scanning 

Τα παιδιά γνωρίζουν τα τρισδιάστατα γραφικά, την τεχνική και τα υλικά των τρισδιάστατων εκτυπώσεων καθώς και τη σάρωση και την ψηφιοποίηση αντικειμένων και χώρων. Συζητούν για τις εφαρμογές, τις δυνατότητες και τις προοπτικές εφαρμογής τους στο μέλλον, αφήνοντας τη φαντασία τους ελεύθερη και εκφράζοντας δικές τους δημιουργικές ιδέες αξιοποίησης. Στο τέλος, τα παιδιά διασκεδάζουν σαρώνοντας και ψηφιοποιώντας κάποιο πραγματικό αντικείμενο ή τα πρόσωπά τους.

11:00-12:30

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 60 ευρώ

Υλοποίηση: Ομάδα Alpha labs

Καλοκαίρι με το Arkki, στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

Το Arkki (School of Architecture for children and Youth), το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης, που ήρθε στην Ελλάδα από τη Φινλανδία, συνεχίζει τη δράση του και το καλοκαίρι στο Ίδρυμα Θεοχαράκη, για παιδιά ηλικίας από 4 έως 5 και από 6 έως 12 ετών.

Στα εργαστήρια του Arkki, τα παιδιά –με άξονα το αρχιτεκτονικό παιχνίδι- πειραματίζονται, σχεδιάζουν και ανακαλύπτουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους και βλέπουν τον κόσμο μέσα από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Όλα τα προγράμματα ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία & τη δημιουργικότητά τους, και τελικά να τα κάνει  να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.

Έτσι, από τις 24 Ιουνίου ως και τις 3 Ιουλίου, ξεκινούν οι καλοκαιρινοί κύκλοι με εργαστήρια που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εργαστηρίων έχει ως εξής:

Για παιδιά 4-5 ετών

Α’ κύκλος: Δευτέρα, 24 Ιουνίου & Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Τα παιδιά ασκούνται στις δεξιότητες επικοινωνίας και ανακαλύπτουν τις ιδιότητες των σχημάτων, μέσα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι με το φως και τη σκιά.

Β΄ κύκλος: Δευτέρα, 01 Ιουλίου & Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019

Τα παιδιά εισάγονται του συμμετοχικού πολεοδομικού σχεδιασμού και κατασκευάζουν μαζί την παιδική χαρά των ονείρων τους.

10:30 – 11:30

Κόστος συμμετοχής κάθε κύκλου: 40€

Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και ολοκληρώνεται σε δύο διδακτικές ώρες, δύο φορές την εβδομάδα.

Για παιδιά 6-12 ετών  

Α’ κύκλος: Δευτέρα, 24 Ιουνίου & Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

Τα παιδιά εισάγονται στον σκανδιναβικό τρόπο δόμησης με ξύλα και κατασκευάζουν τη δική τους εξοχική καλύβα στο δάσος.

Β΄κύκλος: Δευτέρα, 01 Ιουλίου & Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2019

Τα παιδιά εισάγονται στον βιομηχανικό σχεδιασμό και κατασκευάζουν το δικό τους  λειτουργικό φωτιστικό με θέμα τα θαλάσσια ζώα.

12:00–13:30

Κόστος συμμετοχής κάθε κύκλου: 40€

Κάθε κύκλος είναι αυτοτελής και ολοκληρώνεται σε τρεις διδακτικές ώρες, δύο φορές την εβδομάδα.

Μanga μου για παιδιά από 8-12 ετών

Σου αρέσουν τα manga; Βλέπεις anime; Ονειρεύεσαι να φτιάξεις τους δικούς σου ήρωες και τις δικές σου ιστορίες αλλά δεν ξέρεις πώς; Αν ναι, τότε ο  νέος κύκλος εργαστηρίων σχεδιασμού της ομάδας ΑΝΑΣΣΑ είναι αυτό που χρειάζεσαι. Έλα να μιλήσουμε για τα manga που μας αρέσουν, και να σου δείξουμε τα μυστικά του σχεδιασμού τους για να μπορέσεις να ζωντανέψεις στο χαρτί τις περιπέτειες των ηρώων σου.

Εργαστήριο σχεδιασμού Manga από την ομάδα ΑΝΑΣΣΑ. Με την Αρτέμιδα Κατσαμπάνη – Ohta.

Τρίτη 2 Ιουλίου & Πέμπτη 4 Ιουλίου11:00-12:30

Συνολικό κόστος συμμετοχής: 40€

Πειράματα με το χώμα για παιδιά από 10 ετών

Τι διαφορά έχει το χώμα με το έδαφος; Είναι σε όλα τα βάθη ίδιο ή μήπως καθώς πηγαίνουμε πιο βαθιά τα πράγματα αλλάζουν; Ποιοι κρύβονται εκεί; Σε αυτό το εργαστήριο μελετάμε αξιόλογα βιβλία, παρατηρούμε, συζητάμε και κάνουμε πειράματα για να ανακαλύψουμε τα μυστικά του εδάφους. Ερευνούμε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει αυτός ο θαυμαστός υπόγειος κόσμος και αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Τι μπορούμε να αλλάξουμε για να τον προστατεύσουμε; Τέλος, για να δούμε τι θυμόμαστε κατασκευάζουμε ένα γλυκό μοντέλο του εδάφους.

Με την ομάδα ΑΝΑΣΣΑ.

Τρίτη 25 Ιουνίου, 11:00-13:00

Κόστος συμμετοχής: 20€

 

Ένας κήπος φιλικός στις μέλισσες για παιδιά 7-11 ετών

Τα λουλούδια είναι παντού. Τα χρώματα και τα αρώματα τους μας συνεπαίρνουν. Υπάρχουν κάποιοι όμως που τα αγαπούν λίγο παραπάνω. Δεν είναι άλλοι από τις μέλισσες. Αυτά τα θαυματουργά έντομα μας προσφέρουν πολλά παραπάνω απ’ όσα γνωρίζουμε. Όμως οι μέλισσες κινδυνεύουν. Πώς θα τις βοηθήσουμε;

Μελετάμε αξιόλογα βιβλία, συλλέγουμε απαντήσεις, παρατηρούμε στο μικροσκόπιο και μέσα από διασκεδαστικά παιχνίδια ανακαλύπτουμε μυστικά για τις μέλισσες. Φυτεύουμε φυτά που αγαπούν και φροντίζουμε ο κήπος μας να είναι πάντα φιλικός για τις μέλισσες.

Με την ομάδα ΑΝΑΣΣΑ.

Πέμπτη 27 Ιουνίου, 11:00-12:30

Κόστος συμμετοχής: 20€

 

Μοιράσου το άρθρο: