Το άπαιχτο στην Ελλάδα έργο του Γαλλοκαναδού σκηνοθέτη Τζόρνταν Τάναχιλ (Jordan Tannahill), “Κατόπιν εορτής”, που πραγματεύεται το θέμα του σχολικού εκφοβισμού, παρουσιάζεται στο Θέατρο Vault, σε σκηνοθεσία Χρίστου Λύγκα.

Ένα χρόνο μετά την τραγική αυτοκτονία του δεκαπεντάχρονου Τζόελ, οι γονείς του καλούν σε δείπνο τον βασικό πρωταγωνιστή του συστηματικού εκφοβισμού του γιου τους στο σχολείο, μαζί με τους γονείς του.

Το «εφιαλτικό» δείπνο ξεκινά με τις καλύτερες προθέσεις, γρήγορα, όμως, μέσα από τις ρωγμές στις πολιτισμένες συμπεριφορές, ξεχύνονται όλες οι ενστικτώδεις παρορμήσεις κι ενώ η απόπειρα για συμφιλίωση περιλαμβάνεται στο »μενού», οι αλληλοκατηγορίες, η αποποίηση των ευθυνών και μια αβυσσαλέα ανάγκη για εκδίκηση είναι το »κυρίως» πιάτο.

Το «Κατόπιν εορτής», του Τζόρνταν Τάναχιλ, με ιδιαίτερη λεπτότητα και πικρό χιούμορ, διαρρηγνύει το επικάλυμμα της σύγχρονης ηθικής αποκαλύπτοντας τον ταξικό ανταγωνισμό, την υποκρισία και το τρομακτικό σκοτάδι του κόσμου των εφήβων στις μέρες του διαδικτυακού πυρετού.

Σκηνοθετικό σημείωμα

«Το έργο «Κατόπιν εορτής» του Τζόρνταν Τάναχιλ είναι ποτισμένο με την οργή του συγγραφέα. Δεν αναζητά καν ενόχους για την τραγωδία της αυτοκτονίας του νεαρού εφήβου. Αφήνει τους βασικούς πρωταγωνιστές -ηθικούς αυτουργούς- εγκαταλελειμμένους  στη βασανιστική αναζήτηση απαντήσεων και στις ενοχές τους.
Η δουλειά πάνω στο έργο μάς έφερε αντιμέτωπους με τις προσωπικές ρωγμές και τα τραύματα που μας ακολουθούν από την παιδική ηλικία, την οικογένεια αλλά και την ενήλική ζωή, στην προσπάθεια να κατανοήσουμε τον βαθύ πόνο, τις ενοχές, τα ζωτικά  ψεύδη αλλά και την υποκρισία των χαρακτήρων. Ήταν και είναι μια συναρπαστική  αναμέτρηση και μια εξαιρετική θεατρική περιπέτεια.»

Χρίστος Λύγκας 

Συντελεστές

Κείμενο: Jordan Tannahill

Μετάφραση: Χριστίνα Μπάμπου – Παγκουρέλη

Σκηνοθεσία: Χρίστος Λύγκας

Μουσική: Γιώργος Κουμεντάκης

Μουσική επιμέλεια: Νίκος Τριβουλίδης

Σκηνικά: Βάσω Αγοραστίδου

Βοηθός σκηνοθέτη: Ευαγγελία Καπόγιαννη

Επικοινωνία: Χρύσα Ματσαγκάνη

Φωτογραφίες παράστασης: Χρήστος Καλαϊτζής

Γραφιστικά: Γιώργος Κτενίδης

 

Διανομή: Μαρία Μπρανίδου, Χρίστος Λύγκας, Βούλα Πατελάκη, Γεράσιμος Μαύρος, Στέφανος Μαντζανάς Δούκας

Ημέρες & ώρες παραστάσεων

Σάββατο στις 18:30 & Κυριακή στις 21:15

Τιμές εισιτηρίων

Γενική είσοδος: 13€

Μειωμένο: 10€

Ατέλειες: 5€

Διάρκεια παράστασης: 90’ (χωρίς διάλειμμα)

Πληροφορίες-κρατήσεις: 213 0356472 / 6949 53 48 89

(για τηλεφωνικές κρατήσεις 11:00-14:00 και 17:00-21:00)

 

Πολυχώρος Vault Theatre Plus

Μελενίκου 26, Γκάζι, Βοτανικός

 

 

Μοιράσου το άρθρο: