Το έργο του Βρετανού συγγραφέα Doug Lucie, «Κι εγώ σ’ αγαπώ», μετά την αναβολή της λόγω της πανδημίας, παρουσιάζεται από τον Αύγουστο έως και τον Οκτώβριο, στο θέατρο Χυτήριο-Σημείο Πολιτισμού.

Μια δυναμική παράσταση, που απαντά στα ερωτήματα των σχέσεων φιλίας και έρωτα. Ό,τι πιο σημαντικό στις μέρες μας το «σ’  αγαπώ» και καθόλου ευνόητο το «κι εγώ σ’ αγαπώ». Όλοι τρέχουμε με κεκτημένη ταχύτητα και συμπαρασύρουμε σχέσεις, αισθήματα, όρκους φιλίας και πίστης. Με πρωταρχικό κριτήριο την αλήθεια και τη συνέπεια λόγων και πράξης, σε αυτό το έργο καλούμαστε ως θεατές να κοιτάξουμε στον καθρέφτη της ψυχής μας και να μπούμε στη διαδικασία να θυμηθούμε πόσες φορές προδώσαμε το «σ’ αγαπώ» που είπαμε.

Το έργο

Η πρεμιέρα του έργου Love You, Too δόθηκε στις 27 Μαΐου 1998 στο Bush Theatre του Λονδίνου.

Παρουσιάστηκε στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αχίλλειον το 2003, σε σκηνοθεσία Πέρη Μιχαηλίδη, με τη Βάσια Παναγοπούλου, τη Βερόνικα Αργέντζη, τον Νίκο Γεωργάκη και τον Κωνσταντίνο Καζάκο.

Οι κριτικοί έγραψαν για το έργο

«Το αστραφτερά πικρό έργο του Doug Lucie μιλά για εκμετάλλευση και προδοσία… Είναι ένα μείγμα συναισθηματικής αγριότητας και ψυχολογικής αντικειμενικότητας που σε χτυπάει ύπουλα…» The Sunday Times

 «…Ο Doug Lucie τολμάει να υπαινιχθεί ότι οι γυναίκες μπορούν να είναι και ανεύθυνες και άσπλαχνες. Εδώ όλοι πυροβολούν τους ίδιους τους εαυτούς τους μέχρι τα όρια των συναισθημάτων τους.» Daily Mail

Μετάφραση: Βάσια Παναγοπούλου

Σκηνοθεσία: Γιάννης Αϊβάζης

Πρωταγωνιστούν:

Βασίλης Κούκουρας

Παναγιώτης Καρμάτης

Χριστίνα Δαλαμάγκα

Φωτεινή Λεβογιάννη

Συντελεστές της παράστασης

Φωτισμοί: Νίκος Βούλγαρης

Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου

Μουσική: Βασίλης Κουμεντάκης

Ενδυματολόγος: Ελένη Μπλέτσα

Βοηθός σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Φρίγγας

Μοιράσου το άρθρο: