Έναν διαφορετικό κινηματογραφικό περίπατο διοργανώνει το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, το Σάββατο 19 Μαΐου, στη 1 το μεσημέρι, στην Πλάκα, που ταξιδεύει το κοινό στον χρόνο από την εποχή του «Μεθύστακα» έως τη «Μικρή τυμπανίστρια» του Chan-wook Park.

Η «Μικρή τυμπανίστρια» του Chan-wook Park γυρίστηκε πρόσφατα σε περιοχές κάτω από την Ακρόπολη.
Ταινίες που απολαύσαμε και ταινίες που θα δούμε στο μέλλον.
Ανακαλύπτουμε πώς μια γωνιά της Πλάκας μετατράπηκε σε συνοικία της Κωνσταντινούπολης στην «Πολυξένη» της Δώρας Μασκλαβάνου.
Μαθαίνουμε ποιο ήταν το κινηματογραφικό σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Δημήτρη Παπαμιαχαήλ, πού έζησε και δημιούργησε μοναδικούς κινηματογραφικούς ρόλους ο Ορέστης Μακρής, πού τραγούδησε η Πόπη Αστεριάδη και πού είπε ο Δημήτρης Χορν «Αλλοίμονο στους νέους».
Ακολουθούμε τα ίχνη της Μικρής τυμπανίστριας και…
Φυσικά δεν ξεχνάμε την οικογένεια Κοκοβίκου, ούτε τις αμίμητες σκηνές με το Νίκο Σταυρίδη, τον Κώστα Χατζηχρήστο, τον Μίμη Φωτόπουλο, τον Βασίλη Αυλωνίτη κι άλλους κορυφαίους κωμικούς ηθοποιούς.
Στο τέλος του περιπάτου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου έχουμε την ευκαιρία να δούμε αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες που έχουν γυριστεί στην Πλάκα.

Η συμμετοχή κοστίζει συνολικά 10 ευρώ και περιλαμβάνει εκτός από τον περίπατο την είσοδο στο Μουσείο.
Για ομάδες των πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%.
Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.
Πληροφορίες: 210 3250341

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης
Τηλ. 210 32503

Μοιράσου το άρθρο: