Μια συναυλία του Κωστή Μαραβέγια με τραγούδια και μουσικές του για το θέατρο και τον κινηματογράφο, παρουσιάζεται στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, στο Μέγαρο Μουσικής, την Τετάρτη 10 Απριλίου, στις 20:30, με τους Μουσικούς της Καμεράτας και τρεις ηθοποιούς σε ρόλο τραγουδιστή.

Από τον Αριστοφάνη έως τον Μολιέρο, από την Επίδαυρο και το Εθνικό Θέατρο έως το Θέατρο του Νέου Κόσμου και το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, ο Μαραβέγιας γράφει μουσική για την κωμωδία και για το δράμα, για μεγάλους και μικρούς: Λυσιστράτη, Εκκλησιάζουσες, Φιλάργυρος, αλλά και Το κορίτσι του λύκου, Monaksxà, Aneraida και το παιδικό Φωτεινό δωμάτιο.

«Έχω τη χαρά και τη συγκίνηση να συμπράττω με μια σπουδαία ελληνική ορχήστρα που μας κάνει περήφανους με την παρουσία της στο εξωτερικό, με μια ευφάνταστη και δημιουργική χορωδία που μεταμορφώνεται από λυρική χορωδία σε περιπαικτικό καυστικό αριστοφανικό χορό, πλαισιωμένη από αγαπημένους φίλους τραγουδιστές και ηθοποιούς. Μια γιορτή για τη συνάντηση της μουσικής με το θέατρο», σημειώνει ο Κωστής Μαραβέγιας για τη συνεργασία του με τους Μουσικούς της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής.

Ο συνθέτης, που έχει υπογράψει τη μουσική σε μερικές από τις πιο επιτυχημένες θεατρικές παραγωγές των τελευταίων χρόνων, συνέθεσε τραγούδια για κάθε χαρακτήρα υφαίνοντας τη μουσική σαν κοστούμι στα μέτρα του ηθοποιού που ερμηνεύει τον ρόλο. Στη μουσική του, ο πυρήνας, η κεντρική ιδέα για το μοτίβο και τη μελωδία είναι πάντα ο λόγος των μεγάλων δραματουργών.

Τους ηθοποιούς και τους Μουσικούς της Καμεράτας θα καθοδηγήσει από το πόντιουμ ο μαέστρος Πάνος Βλάχος, ο οποίος έχει αναλάβει και την ενορχήστρωση των κομματιών.


Τετάρτη 10 Απριλίου | 20:30

Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης

 

Ερμηνεύουν

Νάντια Κοντογεώργη

Δήμητρα Σελεμίδου

Ίαν Στρατής

 

Μουσική διεύθυνση, ενορχήστρωση |

Πάνος Βλάχος

 

Τιμές εισιτηρίων

9 ευρώ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, 65+ ) ● 12 ευρώ ● 18 ευρώ ● 25 ευρώ ● 28 ευρώ ● 30 ευρώ ● 35 ευρώ

 

Eισιτήρια

210 72 82 333, www.megaron.gr

Μοιράσου το άρθρο: