Το θέατρο Κιβωτός μεταμορφώνεται σε film noir theater και, διατηρώντας όλα τα γοητευτικά στοιχεία της εποχής του ΄50 καθώς και την μυθιστορηματική σαγήνη του συγγραφέα Γιάννη Μαρή, παρουσιάζει έως την Κυριακή 9 Απριλίου την «Κυρία της νύχτας». Η παράσταση για τον θεατή ξεκινάει με την είσοδό του στο θέατρο. 

«Η κυρία της νύχτας» δημοσιεύτηκε το 1955 στην εφημερίδα «Ακρόπολις» σε συνέχειες και χαρακτηρίστηκε ως αισθηματικό θρίλερ. Η ηρωίδα, μια μοιραία γυναίκα της δεκαετίας του ‘50 με το όνομα Λιάνα Περέζ, εμφανίζεται από το πουθενά αναστατώνοντας την κοσμική κοινωνία της Αθήνας. Σαν ένας σκοτεινός άγγελος από την κόλαση -όπως ήταν και ο δεύτερος τίτλος του μυθιστορήματος- προκαλεί τον έρωτα, τον θάνατο και την καταστροφή ψιθυρίζοντας το μοιραίο και σκοτεινό μυστικό της στα θύματα της.

Τη θεατρική μεταφορά του έργου και τη σκηνοθεσία υπογράφει η Φρόσω Λύτρα και τη σκηνογραφία ο Μανόλης Παντελιδάκης. Η πρωτότυπη μουσική είναι των Μιχάλη Νιβολιανίτη και Αλέξανδρου Χρηστάρα, ο σχεδιασμός κοστουμιών του Νίκου Χαρλαύτη, η φωτογραφία και το μακιγιάζ του Αχιλλέα Χαρήτου, η χορογραφία του Αλέξη Φουσέκη, ο σχεδιασμός των φώτων του Σάκη Μπιρμπίλη και το video art του Στάθη Ναυπλιώτη.

cIMG_4231

Στην παράσταση δημιουργούν και εκθέτουν οι εικαστικοί καλλιτέχνες: Στέλιος Γαβαλάς, Έλενα Παπαδημητρίου και Βασίλης Πέρρος.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Λίνα Σακκά, Όθωνας Μεταξάς, Δημήτρης Γεωργαλάς,  Στάθης Ματζώρος, Φανή Γέμτου, Αγησίλαος Αλεξίου, Κατερίνα Νικολοπούλου, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Χριστόφορος Μπαρμπαγιάννης, Αλέξης Φουσέκης. Και ο Αλέξανδρος Ρήγας

Τραγουδούν: Η Φανή Γέμτου και ο Όθωνας Μεταξάς

Χορεύουν: Ο Αλέξης Φουσέκης και Αναστασία Κελέση

Info

Θέατρο Κιβωτός, Πειραιώς 115, Γκάζι , 2103427426

Διάρκεια: 80′ λεπτά

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, 21:00

Κυριακή 19:00

Τιμές εισιτηρίων:

Γενική είσοδος 18 ευρώ

Μειωμένο (φοιτητικό, ΑΜΕΑ, πολύτεκνοι, άνω των 65) 12 ευρώ

Ανέργων 10 ευρώ

IMG_6433 copy

Μοιράσου το άρθρο: