Το έργο «Λουκρητία: η εταίρα/η αγία» παρουσιάζεται μόνο για μία παράσταση, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής Β&Μ Θεοχαράκη, στο πλαίσιο της περιοδείας της στην Ελλάδα.

Ένα κείμενο που ξεδιπλώνει τη ζωή μιας αμφιλεγόμενης γυναικείας προσωπικότητας, σε έναν αποκαλυπτικό μονόλογο.

Η Λουκρητία Βοργία στέκεται πίσω από μια κλειστή πόρτα, σε έναν αδιευκρίνιστο χώρο ανάμεσα στη ζωή και στη μετά θάνατον ύπαρξη, περιμένοντας και καλώντας τον Θεό να την υποδεχτεί στο Βασίλειό του. Η σιωπή την οδηγεί σε μια σειρά απολογιών, διηγούμενη την ιστορία της ζωής της, με τις όμορφες στιγμές αλλά και τα σκοτεινά βιώματά της. Αποκαλύπτει πώς τα αθώα παιδικά της χρόνια αναταράχτηκαν από τους γάμους της, σε νεαρή ηλικία, οι οποίοι εξυπηρετούσαν τα πολιτικά συμφέροντα του πατέρα της, Πάπα Αλεξάνδρου ΣΤ’, πώς υπέφερε από τις σεξουαλικές εμμονές των συζύγων και εραστών, την εμπλοκή της στα όργια του Βατικανό και στις δολοφονίες, όχι μόνο ως μάρτυρας αλλά και ως πιόνι, σε ένα παιχνίδι εξουσίας.

Καθώς η Λουκρητία θυμάται τα γεγονότα της ζωής της, μπορεί επιτέλους να σχηματίσει την ερώτηση που τόση ώρα προσπαθεί να αρθρώσει…«πού πηγαίνουν οι Ανένταχτοι;» Και ο Θεός, με τον δικό του τρόπο, της δίνει την απάντηση…

 

Συντελεστές:

Συγγραφή κειμένου: Πένυ Φυλακτάκη

Σκηνοθεσία: Αναστασία Ρεβή

Εικαστικός σχεδιασμός και κοστούμι: Valentina Sanna

Σχεδιασμός φωτισμών: Μαρίνα Κόντα ​

Βοηθός σκηνοθέτη: Λυδία Βη

Φωτογραφίες: Γιάννης Κατσαρής

Ερμηνεία: Αναστασία Ρεβή

 

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:

Πέμπτη 14 και Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019: Θεσσαλικό Θέατρο, Λάρισα

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019: Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Θεοχαράκη, Αθήνα

 

Διάρκεια παράστασης: 90’

 

Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών & Μουσικής, Β&Μ Θεοχαράκη

Βασιλίσσης Σοφίας 9 &, Μέρλιν 1, Αθήνα

Τηλ.:  210 3611206

http://thf.gr/

Μοιράσου το άρθρο: