Η Μάγια, η μικρή μέλισσα με τη μεγάλη καρδιά, μεταφέρεται για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη από τις 19 Ιανουαρίου και παρασύρει μικρούς και μεγάλους σε μια επική περιπέτεια!

Η μικρή Μάγια μπορεί να βγήκε μόλις απ’ το αυγό της, αλλά είναι ένας σίφουνας, γεμάτος περιέργεια, που σε καμία περίπτωση δεν θέλει να υπακούσει στους κανόνες της κυψέλης. Ένας από αυτούς είναι να μην εμπιστεύεται τις σφήκες και τα άλλα έντομα που ζουν πέρα από το λιβάδι. Η Μάγια όμως δεν μπορεί παρά να κάνει φιλίες με τον Φλιπ, την ακρίδα, τον Κερτ το σκαθάρι ακόμα και τον Στινγκ, τη νεαρή σφήκα! Μία ατρόμητη παρέα που όμως οι άλλες μέλισσες δεν βλέπουν με καλό μάτι… Όταν κάποιος κλέβει τον βασιλικό πολτό, όλες οι υποψίες πέφτουν στις σφήκες και η Μάγια μπαίνει στο στόχαστρο ως συνεργός τους. Μόνο ο καλόκαρδος Βίλυ την πιστεύει και τη βοηθάει να λύσουν το μυστήριο, παρέα με τους υπόλοιπους φίλους της. Μετά από ένα μεγάλο και περιπετειώδες ταξίδι, η Μάγια, ο Βίλυ και η υπόλοιπη παρέα θα ανακαλύψουν τον πραγματικό φταίχτη και θα καταφέρουν να φιλιώσουν τους κατοίκους του μεγάλου και πλούσιου λιβαδιού.

558dc79c-4e3a-420d-8c43-74e3840550e5Η ταινία είναι βασισμένη στο παιδικό βιβλίο, που αγαπήθηκε από γενιές και γενιές σε όλο τον κόσμο, «Οι περιπέτειες της Μάγια της Μέλισσας», του Γερμανού συγγραφέα Βάλντεμαρ Μπόνσελς. Το βιβλίο δημοσιεύτηκε το 1912, έγινε παγκόσμιο best seller και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 40 γλώσσες. Στα 70s, η Μάγια η μέλισσα κατέκτησε με τις περιπέτειές της τη μικρή οθόνη και προβλήθηκε σε αμέτρητους τηλεοπτικούς σταθμούς ανά τον κόσμο, για να φτάσει μέχρι και σήμερα να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς και αγαπητούς παιδικούς χαρακτήρες από μικρούς και μεγάλους.

Με την υποστήριξη Goethe Institut

Σκηνοθεσία: Άλεξ Στάντερμαν

Παραγωγή: Γερμανία, Αυστραλία

Γλώσσα: Ελληνικά/Μεταγλωττισμένο

Είδος: Κινούμενα Σχέδια.

Διάρκεια: 88’

Μετάφραση: Φάνη Καρόζη

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κακκανάς

unspecified1

Διανομή:

» Mάγια – Δεσποινίς Κασσάνδρα» Ιφιγένεια Στάικου

» Στινγκ – Βασική σύμβουλος» Στεφανία Φιλιάδη

«Βίλυ – Βασίλισσα» Βούλα Κώστα

«Άρνι – Κρόουλι» Ποίμης Πέτρου

«Φλιπ – Κερτ» Κωνσταντίνος Κακκανάς

«Μπάρνι – Αρχηγός μελισσών» Νίκος Παπαδόπουλος

«Χανκ – Σκώρος» Βασίλης Μηλιός

«Θέκλα – Νοσόκομα» Εβελίνα Αραπίδη

Τραγούδια:

Στίχοι: Σταύρος Σταύρου

Τραγουδούν: Ποίμης Πέτρου, Ιωάννα Μόρφη

Μουσική διδασκαλία: Ποίμης Πέτρου

Μοιράσου το άρθρο: