Η ομάδα χορού και ακροβασίας «Κι όμως Κινείται» παρουσιάζει την παράσταση “Μάστερ και Μαργαρίτα” στο θέατρο Ροές, στο Γκάζι, έως τις 6 Ιανουαρίου, κάθε Σάββατο και Κυριακή, στις 21:00.

Είναι μια σουρεαλιστική μυθοπλασία, όπου ο ίδιος ο Διάβολος, τιμωρός και κουρασμένος, με τη συνοδεία του, κάνει την εμφάνισή του,  να γιατρέψει την έλλειψη πίστης, να ισορροπήσει εκ νέου το λογικό με το παράλογο, το εφικτό με το αδύνατο και εν τέλει να περιγελάσει την εμπιστοσύνη του ανθρώπινου είδους, σε αυτό που αυθαίρετα νομοθετεί ως πραγματικότητα με αφορμή το ομώνυμο μυθιστόρημα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ.

Μια οικοδομική σκαλωσιά, με ανθρώπους γαντζωμένους στον όγκο της, αποδομείται. Η παράσταση είναι αφιερωμένη στο κίνημα των κονστρουκτιβιστών, που αρνήθηκε τόσο πεισματικά το ρομαντισμό και τελικά τον αποθέωσε, εκ νέου.

Απόσπασμα από το μανιφέστο τους

“Μέσα στον ανεμοστρόβιλο των εργάσιμων ημερών μας, πέρα από τις στάχτες και τα ερείπια του παρελθόντος και τα κάγκελα του μέλλοντος, μπροστά σας, διακηρύσσουμε ότι η πιο μεγάλη ομορφιά είναι η πραγματική ύπαρξη. Η ζωή δε γνωρίζει ούτε καλό, ούτε κακό, ούτε τη δικαιοσύνη σαν μέτρο ηθικότητας. Η ανάγκη είναι η μεγαλύτερη και η πιο σωστή από όλες τις ηθικότητες. Η ζωή δε γνωρίζει ορθολογιστικές αφηρημένες αλήθειες σαν μέτρο γνώσης: το γεγονός είναι η μεγαλύτερη και η πιο σίγουρη από όλες τις αλήθειες. Χώρος και χρόνος ξαναγεννήθηκαν σήμερα για εμάς.” Μόσχα, 3 χρόνια μετά την Οκτωβριανή επανάσταση

Η παράσταση παίρνει και δεύτερη παράταση για 6 επιπλέον βράδια: 22, 23, 29, 30 Δεκεμβρίου και 5 με 6 Ιανουαρίου.

Ώρα έναρξης: 21:00

Σκηνοθεσία-Χορογραφία: «Κι όμως Κινείται»

Ερμηνεία: Bentancor Camilo, Καραχανίδης Αναστάσης, Λινάρδου Αντιγόνη, Μαλκότσης Ερμής Μερεντίτη Αγγελική, Σουγιουλτζή Χριστίνα, Τόμπορης Χρόνης

Μουσική: Αντωνίου Κλέων (ηλεκτρική κιθάρα), Μπάμπης Παρίτσης (βιολί)

Σκηνικά: Bentancor Camilo

Φωτισμοί: Αθανασοπούλου Μαρία

Κοστούμια: Μάνεση Αγγελική, Μουζάκη Φανή

Φωτογραφίες: Μαργκετουσάκης Γιάννης

Αφίσα: Αλτάνη Μυρτώ

Video Trailer: Αθανασοπούλου Μαρία

 

Θέατρο Ροές:

Ιάκχου 16 στο Γκάζι.

Τιμές εισιτηρίων:

12 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ φοιτητικό, 8 ευρώ ανέργων.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο: