Η θεατρική παράσταση «Μαθήματα πολέμου ΙΙ: Σικελικά δράματα», μια πρωτότυπη δραματοποιημένη απόδοση της Ιστορίας του Θουκυδίδη, επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Μέγαρο, στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλοςστις 21:00, μόνο για τέσσερις παραστάσεις, στις 10, 11, 12 και 13 Οκτωβρίου.

Το δεύτερο μέρος της παράστασης, που παρουσιάστηκε στο Ευρωκοινοβούλιο το 2019, εξυμνήθηκε από τους Financial Times και αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, επιστρέφει τον Οκτώβριο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με αγγλικούς υπέρτιτλους.

Μετά τις sold-out παραστάσεις των Μαθημάτων πολέμου ΙΙ: Σικελικά δράματα, αυτό τον Μάιο, η Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος υποδέχεται και πάλι, τον Οκτώβριο, μόνο για 4 παραστάσεις, το δεύτερο μέρος της πρωτότυπης δραματοποιημένης απόδοσης της Ιστορίας του Θουκυδίδη, την Πέμπτη 10, την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13/10 (ώρα: 21.00). Η παράσταση αποτελεί συνέχεια του πρώτου μέρους των Μαθημάτων πολέμου.

Τα Μαθήματα πολέμου ΙΙ: Σικελικά δράματα παρουσιάζονται σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, με αγγλικούς υπέρτιτλους. Τον διακεκριμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη πλαισιώνει ομάδα νέων ηθοποιών. Τη μουσική υπογράφει ο Θoδωρής Οικονόμου, ο οποίος παίζει ζωντανά πιάνο κατά τη διάρκεια της παράστασης. Το κείμενο και η δραματουργία είναι του Γιάννη Λιγνάδη. Ιστορικός σύμβουλος, η δρ Ανδρονίκη Μακρή.

Τα Μαθήματα πολέμου ΙΙ: Σικελικά δράματα παρουσιάζουν επεισόδια από τη δεύτερη φάση του Πελοποννησιακού Πολέμου, τη Σικελική Εκστρατεία (415–413 π.Χ.), αντλώντας ιστορικό υλικό από το 6ο, το 7ο και μέρος του 8ου βιβλίου της θουκυδίδειας συγγραφής. Τα γεγονότα που ανθολογούνται στη δραματοποιημένη εκδοχή του κειμένου, παρακολουθούν τα κύρια σημεία από την πλέον δραματική –για την αθηναϊκή πολιτική– φάση του πολέμου. Από τη μεγαλοϊδεατική φαντασίωση της αθηναϊκής κυριαρχίας στη Δύση, τις περιπετειώδεις τροπές των πολεμικών συγκρούσεων στη Σικελία μέχρι και την τελική συντριβή των αθηναϊκών δυνάμεων και την οριστική ματαίωση του επεκτατικού οράματος. Η πολιτική και στρατιωτική «τραγωδία της Αθήνας» έχει ως τραγικό πρόσωπο τον απρόσωπο αθηναϊκό Δήμο και την τραγική διάνοιά του, όπως την ενσαρκώνουν τα πρόσωπα των μεγάλων πρωταγωνιστών (πολιτικών-στρατηγών), προπάντων του αμφιλεγόμενου Αλκιβιάδη και του αντιφατικού Νικία. Η σύλληψη του έργου ερείδεται στο νομοτελειακό τριαδικό σχήμα της αρχαίας τραγωδίας, Άτη–Ύβρις–Nέμεσις, προκειμένου να αποδώσει ερμηνευτικά τη μεγάλη «τραγωδία» της Αθήνας στη Σικελία.

Τα Μαθήματα πολέμου ΙΙ: Σικελικά δράματα αποτελούν συμπαραγωγή της Dramaticus και του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών σε συνεργασία με το Σωματείο Διάζωμα στο πλαίσιο του κύκλου Θέατρο@Megaron Underground.

Η παράσταση διαρκεί 100 λεπτά. Πριν από τις παραστάσεις, σύντομη εισαγωγική ομιλία από τη δρα Ανδρονίκη Μακρή.

Η προπώληση έχει ήδη αρχίσει.

 

Συντελεστές

Κείμενο, δραματουργία: Γιάννης Λιγνάδης

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης

Μουσική και πιάνο επί σκηνής: Θοδωρής Οικονόμου

Φωτισμοί: Εβίνα Βασιλακοπούλου

Ιστορικός σύμβουλος: Δρ Ανδρονίκη Μακρή

Βοηθός σκηνοθέτη: Στέλλα Ψαρουδάκη

Ηθοποιοί: Δημήτρης Λιγνάδης, Grace Nwoke, Βασίλης Αθανασόπουλος, Εβίτα Ζημάλη, Ανδρέας Καρτσάτος, Λάμπρος Κωνσταντέας

Συμπαραγωγή: DramaticusΜέγαρο Μουσικής Αθηνών

Σε συνεργασία με το Σωματείο Διάζωμα

Tιμές εισιτηρίων

12 €  (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι)

18 € (γενική είσοδος)

 

Eισιτήρια

Τηλ.: 210 72 82 333

www.megaron.gr

http://www.diazoma.gr/

Μοιράσου το άρθρο: