Ένα μουσικό ρεσιτάλ αφιερωμένο στην Κύπρο δίνει, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, στις 9.30 το βράδυ, ο Μαυρίκιος Μαυρικίου στον Ιανό.

Ένα παραμυθένιο μουσικό ταξίδι παρουσιάζεται στον Ιανό, που περιλαμβάνει τραγούδια-σταθμούς των σημαντικότερων Κύπριων δημιουργών, όπως ο Μάριος Τόκας και ο Μάνος Λοΐζος, μέχρι παραδοσιακά τραγούδια της Κύπρου.

O Μαυρίκιος Μαυρικίου, καλλιτέχνης με πολύπλευρη μουσική προσωπικότητα ως ερμηνευτής, μουσικός, πιανίστας, ενορχηστρωτής και δημιουργός και έχοντας ήδη στο ενεργητικό του σειρά συναυλιών και συνεργασιών με κορυφαίους συνθέτες και ερμηνευτές, ανεβαίνει στη σκηνή του Ιανού, με μια ομάδα βιρτουόζων μουσικών και μια καινούργια πρόταση. Μετά το «ρεσιτάλ πιάνο-φωνή» του 2016 και το «ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού» του 2017, σειρά έχει το «ρεσιτάλ για την Κύπρο» του 2018.

Ένα ξεχωριστό πρόγραμμα για «την δική του πατρίδα» με πρωταγωνιστές την «Αννούλα του χιονιά«, τον «φαντάρο«, τον «αρχηγό«, το «χελιδόνι«, το «δελφινάκι» και την «Ευδοκία«, με ερμηνευτή «το αγόρι με τα μάτια τα μελιά«. Το ταξίδι αυτό ξεκινάει από την Κύπρο, διασχίζει με το «παποράκι του μπουρνόβα«, το «ακορντεόν» και μια «κουτσή κιθάρα» τον «δρόμο«, τις «θάλασσες» και τα «δίδυμα φεγγάρια» και φτάνει μέχρι τα «Λαδάδικα» της «Σαλονίκης» και την «Τζαμάικα«. Όλα αυτά κάτω από το «παλιό ρολόι«, μια «νύχτα που θα μυρίζει γιασεμί«.

Ερμηνεία: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Ενορχήστρωση-Πιάνο-Ακορντεόν: Μαυρίκιος Μαυρικίου
Βιολί: Κώστας Χατζόπουλος
Βιολοντσέλο-Φωνητικά: Έλενα Παπαδημητρίου
Κιθάρα-Μπαγλαμαδάκι: Νίκος Παρασκευόπουλος
Μπουζούκι: Κώστας Ζιαμπάκας

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018
Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 13€

Ιανός
Σταδίου 24, Αθήνα
Tηλ. 210 3217810

Μοιράσου το άρθρο: