Το μουσικό δρώμενο «Μπαμπά, θα γίνω μαέστρος!» επιστρέφει στην Αίθουσα Δοκιμών του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, από την Κυριακή 3 Μαρτίου.

Κάθε κυριακάτικη συνάντηση περιλαμβάνει δύο αυτοτελή εργαστήρια για δύο διαφορετικές ηλικιακές ομάδες: το πρώτο γίνεται στις 11:00 και είναι για παιδιά 6-8 ετών, ενώ το δεύτερο στις 12:30 και στοχεύει σε παιδικό κοινό ηλικίας 9-12 χρονών.

Στα εργαστήρια αυτά, που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μεγάρου, συνδυάζονται αφήγηση παραμυθιού, δράση και συνεργασία με τα παιδιά μέσα από την εξέλιξη μιας ιστορίας, μουσικούς ήχους μόνο από το ανθρώπινο στόμα, ρυθμούς και  μελωδίες από όλο τον κόσμο.

Με τη φωνή της Μάτας Κούρτη και του beatboxer Βασίλη Παπούλια ως ανθρώπινη ορχήστρα, τα παιδιά παρακολουθούν από την αρχή μέχρι το τέλος το μουσικό ταξίδι ενός παιδιού στις ηπείρους του πλανήτη μας, και τον τρόπο που ανακαλύπτει για να συνδυάζει αρμονικά μελωδίες, ρυθμούς και στίχους, φτιάχνοντας έτσι το πρώτο, δικό του τραγούδι. Τα παιδιά καλούνται να χρησιμοποιήσουν το σώμα, τα χέρια και τη φωνή τους, παράλληλα με τη διήγηση του παραμυθιού από την Εύη Γεροκώστα, μέσα από την ιστορία του πρωταγωνιστή. Δοκιμάζουν τη φωνή τους, πειραματίζονται με τη μελωδία και την καταγωγή της κάθε μουσικής, κατευθύνουν με φανταστικές «μπαγκέτες» τον ρυθμό και την ένταση της ανθρώπινης ορχήστρας, γίνονται ένα με τη μουσική, συμμετέχοντας ενεργά σε όλη τη διαδικασία εξέλιξης της ιστορίας. 

Το μουσικό εκπαιδευτικό δρώμενο «Μπαμπά, θα γίνω μαέστρος!» ολοκληρώνεται στις 7 Απριλίου.

Τιμή εισιτηρίου

10 ευρώ (ανά παιδί)

 

Πληροφορίες

www.megaron.gr

Μοιράσου το άρθρο: