Το έργο «Να βγω λιγάκι στον αέρα», σε σύλληψη-σκηνοθεσία Ηλία Κουνέλα, παρουσιάζεται έως και τις 10 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

Το «Να βγω λιγάκι στον αέρα» είναι ο τίτλος μιας ραδιοφωνικής εκπομπής που ασχολείται με τους προσανατολισμούς και τους αποπροσανατολισμούς των εφήβων. Η εκπομπή που παρακολουθούμε έχει κάποιες ιδιαιτερότητες. Οι δύο νέοι προσκεκλημένοι νιώθουν μια απεριόριστη αισιοδοξία για το μέλλον. Δεν φοβούνται τίποτα. Δεν βλέπουν κανένα κακό μπροστά τους. Από την άλλη, η δημοσιογράφος της εκπομπής, τη μέρα που τους δέχεται στο ραδιοφωνικό στούντιο βρίσκεται σε κάπως ευάλωτη κατάσταση. Μέσα λοιπόν από αυτή την κατάσταση, θα επινοήσει ένα παράδοξο παιχνίδι: θα προτείνει στους έφηβους καλεσμένους της να γεράσουν -κατά τη διάρκεια των διαφημίσεων- κατά πενήντα ολόκληρα χρόνια, προκειμένου να ανακαλύψουν αν τα αισιόδοξα όνειρά τους είναι πράγματι εφικτά.

Μια παράσταση που μιλά -μεταξύ άλλων- για την απενοχοποίηση του επαγγελματικού προσανατολισμού και της επαγγελματικής «αποκατάστασης» και απευθύνεται τόσο σε εφήβους και νέους όσο και σε ενήλικες. Μια παράσταση που ελπίζει πως οι νέοι άνθρωποι αυτού του κόσμου υπερασπίζονται ακόμα κάτι που ποτέ δεν θα χαθεί. Το όνειρο πως αυτός ο κόσμος μπορεί να αλλάξει.

 

Συντελεστές

Σύλληψη-σκηνοθεσία: Ηλίας Κουνέλας

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελίνα Παπαθεοδώρου

Σκηνικά-κοστούμια: Μαρία Καραθάνου

Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη

Φωτογραφίες: Μυρτώ Αποστολίδου

Παίζουν: Στεφανία Σαμαρά, Ιφιγένεια Γρίβα, Μπλερίμ Δαμπιράι

 

Ημέρες και ώρα παραστάσεων: Δευτέρα και Τρίτη, στις 20:00, έως και τις 10 Δεκεμβρίου

 

Τιμές εισιτηρίων:

15€-10€ (μειωμένο-φοιτητικό)

8€ (ανεργίας-μαθητικό για γκρουπ)

6€ (καθημερινές πρωινές παραστάσεις για σχολεία)

 

Θέατρο Τέχνης-Υπόγειο

Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα

Τηλ: 210 3222760

http://www.theatro-technis.gr/

Μοιράσου το άρθρο: