Η διεθνώς αναγνωρισμένη ερμηνεύτρια της world jazz Νάνα Σιμόπουλος και οι συνεργάτες της, την Πέμπτη 13 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, μεταμορφώνουν τη μουσική σε όχημα που, με αφετηρία τον Κήπο του Μεγάρου, μας ταξιδεύει στην Ινδία, στη Νότια Αμερική, στην Αφρική, στην Ασία και φυσικά στην Ελλάδα.

Οι μελωδίες της φημισμένης Ελληνίδας μουσικού (φωνή, κιθάρα, μπουζούκι, σιτάρ), συνθέτριας και μαέστρου που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη και θεωρείται μία από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της world fusion, συνδυάζει ήχους και υφές από όλο τον κόσμο δημιουργώντας ένα μοναδικό μουσικό χαρμάνι με επιρροές από διαφορετικές κουλτούρες του πλανήτη αλλά και από την ελληνική καταγωγή της Σιμόπουλος, μιας καλλιτέχνιδας με εξαιρετική επαφή με το κοινό η οποία μετατρέπει κάθε συναυλία της σε συναρπαστική εμπειρία.

Ως συνθέτρια έχει γράψει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο καθώς και για παραστάσεις χορού και μπαλέτου. Έχει συνεργαστεί με θρύλους της παγκόσμιας world σκηνής (Don Cherry, Charlie Haden, Billy Higgins, Ustad Sultan Kahn, Dave Liebman, Nana Vasconcelos) και με φημισμένα μουσικά σύνολα όπως η Ορχήστρα της Όπερας της Νέας Υόρκης. Έχει οκτώ προσωπικά άλμπουμ στο ενεργητικό της και αναρίθμητες εμφανίσεις σε φεστιβάλ, μουσεία, θέατρα αλλά και στον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη στη Νέα Υόρκη, όπου διηύθυνε σαράντα μουσικούς από το Θιβέτ, την Ινδία, την Τουρκία, την Αφρική, το Ισραήλ και την Ελλάδα σε τελετή μνήμης για τα θύματα της επίθεσης της 11/9.

World jazz music of Nana 

Nana Simopoulos: φωνή, σιτάρ, κιθάρα, μπουζούκι

Caryn Heilman: φωνή, πλήκτρα

Sam Marlieri: σαξόφωνα

Mάνος Λούτας: μπάσο

Σόλης Μπαρκής: κρουστά

Γρηγόρης Συντρίδης: ντραμς

Τιμές εισιτηρίων

10 € (προπώληση), 12 € (αγορά την ημέρα της συναυλίας)

Η προπώληση έχει ήδη αρχίσει

 

Eισιτήρια

Τηλ.: 210 72 82 333, megaron.gr

 

 

Μοιράσου το άρθρο: