«Νίκος Καζαντζάκης… 60 χρόνια μνήμης (1957-2017)» είναι ο τίτλος του αφιερώματος που διοργανώνει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, από 16-30 Οκτωβρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από το θάνατο του «μεγάλου Κρητικού» λογοτέχνη.

Οι εκδηλώσεις, οι οποίες είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, περιλαμβάνουν: «Κινητή έκθεση πινάκων: Βίος και Πολιτεία του Νίκου Καζαντζάκη», στο Φουαγιέ του ΔΘΠ και συναυλία στην Κεντρική Σκηνή ««Δημήτρης Ροντήρης» υπό τη διεύθυνση του, βραβευμένου με το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης»Χρήστου Λεοντή.

Κινητή έκθεση πινάκων: Βίος και Πολιτεία του Νίκου Καζαντζάκη

Φουαγιέ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

16-30 Οκτωβρίου 2017

Έκθεση εργογραφικών και βιογραφικών στοιχείων του Νίκου Καζαντζάκη σε εικαστικές επιφάνειες, οι οποίες αναπλάθουν την αισθητική αντίληψη ενός μουσείου αφιερωμένου στον συγγραφέα, που εξακολουθεί να διαβάζεται σε όλο τον κόσμο. Παρουσιάζονται σημαντικές πτυχές της ζωής και του έργου του, καθώς και αρχειακές μαρτυρίες ανθρώπων που τον γνώρισαν (Ελένη Καζαντζάκη, Έλλη Αλεξίου, Μελίνα Μερκούρη κ.ά).

Σχεδιασμός έκθεσης: Δημήτρης Καλοκύρης/Παραγωγή: Μουσείο Καζαντζάκη, © 2017.
Η έκθεση λειτουργεί τις ώρες παραστάσεων του ΔΘΠ

Είσοδος ελεύθερη

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Κεντρική Σκηνή «Δημήτρης Ροντήρης»

24 Οκτωβρίου 2017, στις 20:30

Στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιείται συναυλία με έργα Κρητών συνθετών υπό τη διεύθυνση, του βραβευμένου με το βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης», Χρήστου Λεοντή.

Η μάνα Κρήτη, η «Εκατοντάπολις» πανάρχαια γη, με το τραγούδι των παιδιών της: Γιάννη Μαρκόπουλου (Λασίθι), Χρήστου Λεοντή (Ηράκλειο), Νίκου Μαμαγκάκη (Ρέθυμνο) και Μίκη Θεοδωράκη (Χανιά), τιμά τον μεγάλο της γιο Νίκο Καζαντζάκη.

Τραγουδούν: Ιωάννα Φόρτη, Θοδωρής Βουτσικάκης, Πάνος Μπούσαλης

Με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η ΟΜΟΝΟΙΑ»

Είσοδος ελεύθερη

*Οι φωτογραφίες είναι από το Αρχείο της ΕΡΤ.

Μοιράσου το άρθρο: