Ο «Δον Κιχώτης» και οι συναρπαστικές περιπέτειές του ζωντανεύουν στη σκηνή του διάσημου ρωσικού θεάτρου Μπολσόι, σε μια παραγωγή που μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένη από τη Μόσχα, την Κυριακή 12 Δεκεμβρίου, στις 17:00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο εκκεντρικός ήρωας του Θερβάντες, ο Δον Κιχώτης, ξεκινά με τον πιστό του υπηρέτη Σάντσο Πάντσα το περιπετειώδες ταξίδι του προς αναζήτηση της Δουλτσινέας του. Καθ’ οδόν συναντά την Κίτρι, την πανέμορφη κόρη ενός πανδοχέα, στο πρόσωπο της οποίας πιστεύει ότι βρήκε την ιδανική αγάπη.

Με τη θαυμαστή τεχνική και την εκφραστική ομορφιά του corps de ballet, σε συνδυασμό με την ερμηνευτική δεινότητα των πρώτων χορευτών Εκατερίνα Κρισάνοβα και Σεμιόν Τσούντιν, ο Αλεξέι Φαντεγέτσεφ χορογραφεί μια παράσταση βασισμένη στη μουσική του Μίνκους. Οι φαντασμαγορικές σκηνές με τους ταυρομάχους, τους χορευτές φλαμένκο, τους Τσιγγάνους, τις Δρυάδες, μας ταξιδεύουν στα χρόνια της ιπποσύνης και των ρομαντικών εραστών.

Η μετάδοση της παράστασης «Δον Κιχώτης» εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

Στις φετινές μεταδόσεις το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει πέντε ακόμη εξαιρετικές παραγωγές του Μπαλέτου Μπολσόι: «Καρυοθραύστης» (23/12/2018), «Η Μπαγιαντέρα» (20/1/2019), «Ωραία Κοιμωμένη» (17/3/2019), «Χρυσή εποχή» (7/4/2019), «Σουίτα Κάρμεν-Πετρούσκα» (19/5/2019).

«Δον Κιχώτης» («Don Quixote»)

Διάρκεια: 2 ώρες και 55 λεπτά (με διάλειμμα)

Μουσική: Léon Minkus

Χορογραφία: Αλεξέι Φαντεγέτσεφ

Λιμπρέτο: Μarius Petipa

(βασισμένο στο έργο του Θερβάντες)

Διανομή

Κίτρι: Εκατερίνα Κρισανόβα

Μπαζίλιο: Σεμιόν Τσούντιν

Δον Κιχώτης: Αλεξέι Λοπαρέβιτς

Βασίλισσα των Δρυάδων: Όλγα Σμιρνόβα

Χορεύτρια του δρόμου: Άννα Τιχομίροβα

Μερσέδες: Κριστίνα Καρασιόβα

και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι

Τιμές εισιτηρίων

8 ευρώ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 15 ευρώ (γενική είσοδος)

Εισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

 

Μοιράσου το άρθρο: