Θεατρικό σεμινάριο, με θέμα τον κοινωνικό, πολιτικό και πρωτοπόρο Ερρίκο Ίψεν, διοργανώνει η Κοινότητα Τέχνης Ηχοποιοί, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 15 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου, με διδάσκοντα τον σκηνοθέτη και συγγραφέα Νίκο Περέλη.

«Το σεμινάριο «Ο κοινωνικός, πολιτικός και πρωτοπόρος Ερρίκος Ίψεν» είναι μία ένδειξη ότι μπορούμε να βρούμε το κουράγιο, μέσα στη γενική κατάρρευση και στον πανικό, ν’ απαντήσουμε στον φόβο και στο χάος με κάτι αδρά συγκεκριμένο, αυστηρά συμμετρικό και μουσικό, όπως είναι τα Πρόσωπα του Ίψεν. Γιατί όσο κι αν είναι διεφθαρμένη, ανασφαλής και παγιδευμένη μία κοινωνία, τόσο περισσότερο δεν  πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω μας υπάρχουν γερά και ακλόνητα καταφύγια, φτάνει να ξαναδούμε και να κατανοήσουμε τη χρησιμότητά τους. Το καταφέραμε αυτό ήδη με τον Ευριπίδη και προχωράμε τώρα με τον Ίψεν. Το σεμινάριο θα αποκρυπτογραφήσει (με θεωρία και πράξη) τον αντιτρομοκρατικό κώδικα που υπάρχει στα Ιψενικά πρόσωπα (Όσβαλντ, Μπόρκμαν, Άλβιγκ, Νόρα, Στόκμαν, Ρεβέκα) και το αποτέλεσμα θα παρουσιαστεί (με ανάλογη προεργασία) σε παράσταση τον ερχόμενο χειμώνα, μετά τις παραστάσεις του πρώτου σεμιναρίου, που αφορούσε τον Ευριπίδη («Η φονική νύχτα των Ατρειδών»), που αναβλήθηκαν λόγω των έκτακτων μέτρων για τη δημόσια υγεία».

Νίκος Περέλης

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στον χώρο της Κοινότητας Τέχνης Ηχοποιοί (Γενναίου Κολοκοτρώνη 12, Κουκάκι) κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από 15 Ιουνίου έως 9 Ιουλίου και ώρα 18:00-21:00.


Πληροφορίες-Εγγραφές

Δηλώστε συμμετοχή στο email:

ihopioiteam@gmail.com

και στα τηλέφωνα: 6940739441, 6955005859

Περιορισμένος αριθμός θέσεων

Μοιράσου το άρθρο: