Η κωμική όπερα «Ο κουρέας της Σεβίλλης», του Gioachino Rossini, παρουσιάζεται την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης του Μεγάρου.

Λίγες συστάσεις χρειάζονται για την κωμική όπερα «Ο κουρέας της Σεβίλλης», του Gioachino Rossini, που έχει αγαπηθεί και έχει τραγουδηθεί από όλο τον κόσμο. Η διάσημη όπερα παρουσιάζεται στην αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, με όργανα εποχής της κλασικής περιόδου (με ελληνικούς υπέρτιτλους) και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στους αυθεντικούς ήχους της Ιταλίας των αρχών του 1800. Ένα εξαιρετικό καστ από κορυφαίους Έλληνες σολίστ, με επικεφαλής τους Τάση Χριστογιαννόπουλο, Μαίρη-Έλεν Νέζη και Χριστόφορο Σταμπόγλη. Με τη συμμετοχή του Ισπανού τενόρου Juan Sancho, σε συνδυασμό με τον εκρηκτικό ήχο του συνόλου, οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, αναμένεται να δώσουν το πιο εντυπωσιακό φινάλε στο φετινό Καρναβάλι, σε μια συναυλιακή παράσταση με πολλές εκπλήξεις.

Οι περιπέτειες του δαιμόνιου Φίγκαρο, τα χτυποκάρδια της όχι και τόσο αθώας Ροζίνας, οι αποτυχημένες μεταμφιέσεις του κόμη Αλμαβίβα, οι γεροντικοί έρωτες του Μπάρτολο, η απληστία του μακιαβελικού Ντον Μπαζίλιο χαρίζουν ακόμα, δύο αιώνες μετά τη σύνθεση του έργου, άφθονες στιγμές γέλιου. Από την άλλη, η μουσική ποιότητα της όπερας παραμένει αξεπέραστη, ενώ οι ακραίες φωνητικές απαιτήσεις του έργου κάνουν τον «Κουρέα της Σεβίλλης» πρόκληση για κάθε σολίστ.

Φίγκαρο: Τάσης Χριστογιαννόπουλος
Ροζίνα: Μαίρη-Έλεν Νέζη
Κόμης Αλμαβίβα: Juan Sancho
Ντον Μπαζίλιο: Χριστόφορος Σταμπόγλης
Ντον Μπάρτολο: Μάριος Σαραντίδης
Μπέρτα: Αναστασία Κότσαλη
Φιορέλλο: Άγγελος Χονδρογιάννης

Φωνητικό σύνολο: Armonia Atenea
Moυσική προετοιμασία-διδασκαλία χορωδίας: Δημήτρης Γιάκας

Οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής
(σε όργανα εποχής)
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Πέτρου

Tιμές εισιτηρίων
9 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) – 12 € – 18 € – 26 € – 32 € – 38 € – 45 € (διακεκριμένη ζώνη)

Μέγαρο Μουσικής
Τηλ. 210 7282333

Μοιράσου το άρθρο: