Με μια από τις πιο φαντασμαγορικές παραγωγές των Μπαλέτων Μπολσόι, τον «Κουρσάρο», σε μουσική Αντόλφ Αντάμ και χορογραφία Αλεξέι Ρατμάνσκι, συνεχίζονται την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου, στις 17:00, οι δορυφορικές μεταδόσεις από το ιστορικό θέατρο της Μόσχας στην Αίθουσα Νίκος Σκαλκώτας του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Ένα μπαλέτο γεμάτο περιπέτειες, δράμα και εξωτισμό, με πλούσια σκηνικά και κοστούμια. Επί σκηνής πάνω από 120 χορευτές –σχεδόν σύσσωμος ο θίασος– αλλά και ένα… ναυάγιο. Το λιμπρέτο αντλεί έμπνευση από το ομότιτλο ποίημα του Λόρδου Βύρωνα (1814), ενώ η νευρώδης χορογραφία του Ρατμάνσκι ανανεώνει δημιουργικά την κλασική δημιουργία του Πετιπά. Πρωταγωνιστεί ένα ζηλευτό χορευτικό ζευγάρι, με την Εκατερίνα Κρισάνοβα στον ρόλο της Μεντόρας και τον Ίγκορ Τσβίρκο να ενσαρκώνει τον κουρσάρο Κορράντο. Συμμετέχει το Corps de Ballet των Μπολσόι.

Η μετάδοση εντάσσεται στο πλαίσιο του κύκλου «Χορός στο ΜέγαροThe Bolshoi Ballet Live from Moscow», o oποίος πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια σύμπραξη που προσφέρει τη δυνατότητα σε χιλιάδες φίλους της ορχηστικής τέχνης, σε δεκάδες χώρες σε όλο τον κόσμο, να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη ρωσική πρωτεύουσα.

 

Συντελεστές

Μουσική: Adolphe Adam

Χορογραφία: Αλεξέι Ρατμάνσκι

Λιμπρέτο: Jules-Henri Vernoy de Saint-Georges, Joseph Mazilier

Μουσική διεύθυνση: Πάβελ Κλίνιτσεφ

 

Διανομή

Mεντόρα:  Εκατερίνα Κρισάνοβα

Κορράντο: Ίγκορ Τσβίρκο

Πασάς Σεΐντ: Αλεξέι Λοπαρέβιτς

Μπιρμπάντο: Ντενίς Σάβιν

Ζουλμέα: Νέλλη Κομπαχίτζε

Γκουλνάρα: Ντάρια Χοχλόβα

Οδαλίσκες, Pas de trois: Άνα Τουραζασβίλι, Ελβίνα Ιμπραΐμoβα, Ξένια Ζιγκάνσινα

Συμμετέχει: Corps de Ballet των Μπολσόι

 

Διάρκεια: 3 ώρες και 30 λεπτά (με δύο διαλείμματα)

Τιμές εισιτηρίων: 8€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ) ● 15€ (γενική είσοδος)

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

210 7282333

megaron.gr

Μοιράσου το άρθρο: