Η Άννα Βαγενά και ο Γιάννης Καλατζόπουλος σκηνοθετούν τον «Λουκιανό των παιδιών», ανεβάζοντας στη σκηνή της αίθουσας «Χρήστος Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, μια καλλιτεχνική παρέα που ερμηνεύει τραγούδια από το «Αχ, πατρίδα μου γλυκιά» και από τη θεατρική παράσταση «Φίνο Ριριλίνο», το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, στις 16:30. 

Τα τραγούδια του Λουκιανού Κηλαηδόνη δεν γνωρίζουν ηλικίες. Κατοικούν το ίδιο καλά στον κόσμο των σημερινών παιδιών και στις παρέες των μεγάλων. Ο «καουμπόι» από την Κυψέλη, με όπλο τη μουσική του, στόχευσε στα πιο τρυφερά μας συναισθήματα και εγκαταστάθηκε για πάντα στην καρδιά μας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του δημοφιλούς κύκλου «Το Μέγαρο των παιδιών».

 

Λίγα λόγια για το έργο

Στο πρώτο μέρος της παράστασης, ο Αντώνης Λουδάρος, η Χριστίνα Τσάφου, ο Γιάννης Καλατζόπουλος, ο Αργύρης Παυλίδης και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος παρουσιάζουν το θεατρικό έργο για παιδιά «Φίνο Ριριλίνο» του Κώστα Λιάκουρη, με τραγούδια του Λουκιανού, σε διασκευή και σκηνοθεσία Γιάννη Καλατζόπουλου. Στη συνέχεια, παιδιά από τη σχολή κλασικού και σύγχρονου χορού «Χριστιάννα Σκιαδά» χορεύουν και τραγουδούν τα παιδικά τραγούδια από το cd του Λουκιανού με τίτλο «Αχ πατρίδα μου γλυκιά», που έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία και είναι ιδιαίτερα αγαπητά σε παιδιά και γονείς.

Στο δεύτερο μέρος ακούγονται τραγούδια από όλες τις δισκογραφικές δουλειές του Λουκιανού, που απευθύνονται σε ενήλικες, αλλά αγαπήθηκαν πολύ από τρεις γενιές παιδιών («Τζιν τζιν», «Είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόι» κ.ά.). Τα τραγούδια ερμηνεύουν ο Δώρος Δημοσθένους και η Μαρία Κηλαηδόνη.

Όλες οι ενότητες της παράστασης συνδέονται με σπάνιο υλικό από το προσωπικό αρχείο του συνθέτη.

 

Συντελεστές

Ηθοποιοί: Αντώνης Λουδάρος, Χριστίνα Τσάφου, Γιάννης Καλατζόπουλος, Αργύρης Παυλίδης, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος

Τραγουδιστές: Δώρος Δημοσθένους, Μαρία Κηλαηδόνη

Σκηνοθεσία θεάματος: Γιάννης Καλατζόπουλος, Άννα Βαγενά

Διεύθυνση εξαμελούς ορχήστρας: Βασίλης Γκίνος

Επιμέλεια σκηνικών και κουστουμιών: Αντώνης Χαλκιάς

Σχεδιασμός φωτισμών: Αντώνης Παναγιωτόπουλος

Τεχνικός ήχου: Μιχάλης Αλεξάκης

Επιλογή αρχειακού υλικού Λ. Κηλαηδόνη: Άννα Βαγενά, Αφροδίτη Δασκαλάκη

 

Τιμές εισιτηρίων: 8€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 10€ (γενική είσοδος)

 

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

Τηλ: 210 7282333

megaron.gr

Μοιράσου το άρθρο: