Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών υποδέχεται το κοινό του, την προπαραμονή των Χριστουγέννων, Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου, στις 20:30, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, μ’ ένα μοναδικό family concert από τους Μουσικούς της Καμεράτας- Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής και τον Γιώργο Πέτρου στη μουσική διεύθυνση.

O Λάκης Λαζόπουλος είναι ο αφηγητής, σε ένα από τα πιο αγαπητά έργα μικρών και μεγάλων, στο συναρπαστικό μουσικό παραμύθι Ο Πέτρος και ο λύκος του Σεργκέι Προκόφιεφ, ενώ η γνωστή Ορχήστρα, στο χριστουγεννιάτικο ραντεβού της με μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζει επίσης το περίφημο Καρναβάλι των ζώων του Καμίγ Σεν-Σανς. Το εορταστικό πρόγραμμα της βραδιάς συμπληρώνεται από μια σύνθεση-μινιατούρα, τη Φαντασία πάνω στο τραγούδι «Greensleeves» του Ραλφ Βον-Ουίλιαμς.

Η γιορτινή συναυλία του «διεθνούς» αθηναϊκού συνόλου εντάσσεται στο πλαίσιο του δημοφιλούς κύκλου εκδηλώσεων Χριστούγεννα στο Μέγαρο.

Δυο λόγια για τα έργα

Το καρναβάλι των ζώων είναι μια «ζωολογική φαντασία», όπως χιουμοριστικά τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Σεν-Σανς. Αποτελούμενο από μικρές εικόνες που περιγράφουν, με ευφάνταστο και κωμικό τρόπο, διάφορα ζώα σε έναν χορό μεταμφιεσμένων, το έργο έχει αγαπηθεί από πολλές γενιές ακροατών κάθε ηλικίας. Ακούγοντας τα εντυπωσιακά ορχηστρικά ηχοχρώματα της μουσικής και δύο πιάνα ως σολιστικά όργανα, μπορεί να «δει» κανείς το λιοντάρι ως βασιλιά των ζώων, τον ελέφαντα να λικνίζεται στον ρυθμό ενός βαλς, τις χελώνες να χορεύουν ένα βασανιστικά αργό καν καν, τις κότες να χαλούν τον κόσμο με τις φωνές τους, τα ψάρια να κολυμπούν σε ένα ενυδρείο, τον κούκο να λαλεί σε ένα δάσος, τους πιανίστες να μελετούν κακόφωνες ασκήσεις (κι αυτοί, κατά τον Σαιν-Σανς, ανήκουν στη συνομοταξία των ζώων…) και φυσικά τον διάσημο κύκνο να γλιστρά στα ήρεμα νερά μιας λίμνης.

Το μουσικό παραμύθι, για μικρούς και μεγάλους, Ο Πέτρος και ο λύκος, γράφτηκε από την πένα ενός από τους σημαντικότερους συνθέτες του 20ού αιώνα. Ο μεγαλοφυής Σεργκέι Προκόφιεφ χρησιμοποιεί τα ηχοχρώματα της ορχήστρας ως μουσικές ταυτότητες για τον κάθε χαρακτήρα, ενώ, μέσα από την αφήγηση –ρόλο που έχει αναλάβει ο Λάκης Λαζόπουλος στη συναυλία των Μουσικών της Καμεράτας-Ορχήστρας της Μουσικής– οι νότες και οι λέξεις μπλέκονται σε έναν μαγευτικό παραμυθένιο κόσμο.

Η Φαντασία πάνω στο τραγούδι «Greensleeves» του Ραλφ Βων-Ουίλλιαμς είναι μια υπέροχη ορχηστρική μινιατούρα που γράφτηκε αρχικά από τον Άγγλο συνθέτη για την όπερά του Sir John in Love. Στα χέρια του Βον-Ουίλιαμς, η πασίγνωστη λαϊκή μελωδία από την εποχή των Τυδώρ μεταμορφώνεται σε ένα έργο γεμάτο λυρισμό και γαλήνιους ήχους που θυμίζουν στον ακροατή ποιμενικές σκηνές στη βρετανική ύπαιθρο.

Τιμές εισιτηρίων

9€ (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, 65+ ) ● 12€ ● 18€ ● 25€ ● 28€ ● 30€ ● 35€

Παιδικά εισιτήρια με 50% έκπτωση σε όλες τις ζώνες

Eισιτήρια

210 72 82 333, megaron.gr

Ομαδικές κρατήσεις

210 72 82 367

Πληροφορίες

210 72 82 333

www.megaron.gr

Μοιράσου το άρθρο: