Το εξαιρετικό ντοκιμαντέρ, «Ο σπουδαιότερος τάφος της Κίνας αποκαλύπτεται» (China’s Megatomb Revealed), παραγωγής Fox National Geographic 2016, θα παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές στην ΕΡΤ2, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στις 23:00, στο πλαίσιο της σειράς Doc on ΕΡΤ. 

Ο Άλμπερτ Λιν, ερευνητής του National Geographic, εξασφαλίζει αποκλειστική πρόσβαση στις τελευταίες ανασκαφές στο Μαυσωλείο του Πρώτου Αυτοκράτορα της Κίνας και ανακαλύπτει τρομερά μυστικά που παρέμεναν κρυμμένα μέσα στον τάφο. Μυστικά που αποκαλύπτουν τον πραγματικό άνθρωπο πίσω από τον μύθο, όπως δεν τον είχαμε δει ποτέ ξανά, και ξαναγράφει την Ιστορία.

Ο Άλμπερτ δεν ανακαλύπτει μόνο τον αυτοκράτορα και τους θησαυρούς του που ήταν θαμμένοι, αλλά δυνητικά δεκάδες χιλιάδες σώματα, θρυμματισμένα κρανία, ακρωτηριασμένες παλλακίδες, καθώς και τρεις ομαδικούς τάφους.

Εξετάζοντας τα ευρήματα των ανασκαφών, τόσο σε ειδικά εργαστήρια όσο και τον Στρατό από Τερακότα, φέρνει στο προσκήνιο στοιχεία, τα οποία βήμα-βήμα, οδηγούν σε αποκαλύψεις σχετικά με τον Πρώτο Αυτοκράτορα και την Κίνα που δημιούργησε.

ΕΡΤ2 

Doc on ΕΡΤ

Α’ τηλεοπτική μετάδοση

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στις 23:00

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής Fox National Geographic 2016

Διάρκεια: 120΄

Μοιράσου το άρθρο: