Η θεατρική παράσταση «Ο τρίτος είναι πιο γλυκός» παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:00, στο Θέατρο Μεταξουργείο, σε διασκευή και σκηνοθεσία Αντώνη Γαλέου.

Ένα ερωτικό γαϊτανάκι που προκαλεί μια γλυκιά παραζάλη στην καλύτερη παράδοση του γαλλικού βουλεβάρτου. Μια ψυχαγωγική εμπειρία αντίδοτο στην καθημερινότητα.

Ο Ερνέστ είναι υπόδειγμα ηθικής και ήρωας: ο άνθρωπος που όλοι θέλουν για φίλο τους, παίζει τη ζωή του κορόνα γράμματα καθημερινά σε ένα resort στο Μπαλί, ικανοποιώντας τις επιθυμίες και τις ανάγκες των ανθρώπων γύρω του. Κύρια απασχόλησή του όμως να διασφαλίζει την επιβίωσή του φροντίζοντας τον καλύτερο του φίλο, Αλφόνς, που δεν σταματάει να έχει απαιτήσεις.

Όμως, στο παρόν του υπάρχει μια μελανή κηλίδα που υπονομεύει αυτόν τον Παράδεισο, το παραμύθι που ζει, ο μεγάλος έρωτας της ζωής του, η Ερμάνς, που τυχαίνει να είναι σύζυγος του Αλφόνς, του γνωστού καλύτερού του φίλου. Αλλά και για την Μπερτέ, την πρώτη του εξάδελφη. Και για την Τσούτσι και την Πετούνια, υπηρέτριες της οικογένειας. Και ποιος ξέρει και για ποιον άλλον; Οι ήρωες, με όπλο το βιτριολικό τους χιούμορ και τη διαβολική τους ανοησία, θα αρχίσουν να καταστρώνουν σχέδια μεγαλοφυή και υποχθόνια που είναι αδύνατον να μην αποφύγουν.

To Le plus heureux de trois, των Ευγένιου Λαμπίς και Εντμόντ Γκοντινέ, είναι ένα έργο του 1870 φτιαγμένο από υλικά του παρόντος, χαρακτηριστική αδιαφορία για τις συμβάσεις του θεάτρου. Το γέλιο στο έργο είναι σκληρό, αδυσώπητο κατά των καταστάσεων που εγκλωβίζουν τους ήρωες αλλά τελικά κατά της ίδιας της αυταπάτης της ευτυχίας.

Το έργο απαρτίζεται από μία ατέρμονη σειρά τριγώνων, εις το διηνεκές. Σ’ αυτήν την προσέγγιση, τρεις ηθοποιοί, ο καθένας θα ερμηνεύει από τρεις ρόλους (και κάτι παραπάνω), ο καθένας με βάση του κάθε τριγώνου την ερωτική σχέση με τον εαυτό του. Στην τροπική ζούγκλα του έργου, όμως, τα χειρότερα θηρία είναι οι θεατές που έχουν το τελευταίο χαρτί.

 

Συντελεστές

Συγγραφείς: Ευγένιος Λαμπίς, Εντμόντ Γκοντινέ

Διασκευή έργου-σκηνοθεσία: Αντώνης Γαλέος

Παίζουν: Γιώργος Καφετζόπουλος, Γιώργης Παρταλίδης, Βλάσσης Χρυσικόπουλος

Χορογραφία: Χρήστος Ξυραφάκης

Μουσική σύνθεση–ηχητικό περιβάλλον: Κωστής Ξενόπουλος

Trailer– μουσική: Κωστής Ξενόπουλος

Σκηνογραφία: Στεφανία Ηλέκτρα Πανταβού

Ενδυματολόγος: Χαράλαμπος Νικολάου

Φωτιστής: Δημήτρης Λογοθέτης

Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Σιγάλας

Φωτογραφία: Ελένη Φράγκου

Γραφιστική επιμέλεια: Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος

Καλλιτεχνική διεύθυνση vision art: Παναγιώτα Παρασκευοπούλου

 

Ημέρες και ώρα παραστάσεων: κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 21:00

Διάρκεια παράστασης: 80′

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 16€, φοιτητικό/ανέργων: 12€

 

Θέατρο Μεταξουργείο

Ακαδήμου 14, Αθήνα

Τηλέφωνο: 210 5234382

Μοιράσου το άρθρο: