Ένα αφιέρωμα στον ξεχωριστό ερμηνευτή Βασίλη Λέκκα παρουσιάζει η εκπομπή της ΕΡΤ2, «Η αυλή των χρωμάτων», με την Αθηνά Καμπάκογλου, την Παρασκευή 13 Μαρτίου, στις 21:00.

Φέτος την άνοιξη, ο Βασίλης Λέκκας γιορτάζει 40 χρόνια στο μουσικό προσκήνιο, καταγράφοντας μια σπουδαία διαδρομή γεμάτη με κορυφαίες συνεργασίες, με συνθέτες και ποιητές που διαμόρφωσαν το ελληνικό μουσικό τοπίο.

Οι φωνητικές δυνατότητες, η τεχνική του κατάρτιση, η θεατρικότητα, ο λυρισμός, το μοναδικό του ρεπερτόριο είναι μερικά από τα στοιχεία τα οποία συνθέτουν την ταυτότητα αυτού του μοναδικού καλλιτέχνη.

Στη φιλόξενη αυλή καλεσμένοι ο στιχουργός Άρης Δαβαράκης, ο συνθέτης και τραγουδιστής Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο δημοσιογράφος και σκηνοθέτης Αντώνης Μποσκοΐτης, ο  σημαντικός εικαστικός Κωστής Γεωργίου, η επιστήθια φίλη του αγαπήμενου τραγουδιστή Ναταλία Μουστακλή και η Χριστιάνα Γαλιάτσου, με την οποία εμφανίζεται μαζί στη μουσική σκηνή «Χαμάμ».

Τραγουδούν: Βασίλης Λέκκας, Χριστιάνα Γαλιάτσου και ο Λουδοβίκος των Ανωγείων.

Παίζουν οι μουσικοί: Παναγιώτης Στεργίου (μπουζούκι), Γιώργος Σαλτάρης (πιάνο), Σπήλιος Ζευκιλής (κιθάρες), Φοίβος Μποζάς (σαξόφωνο), Γιάννης Προμπονάς (μπάσο), Ανδρέας Νικόλης (τύμπανα).

Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου

Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας

Μουσική: Στέφανος Κορκολής

Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου

Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς

Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Μοιράσου το άρθρο: