Η ασπρόμαυρη δραματική κομεντί «Oh Boy» (A Coffee in Berlin) μεταδίδεται σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, την Παρασκευή 30 Μαρτίου, στις 22:50, από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Υπόθεση

O Νίκο ζει στο σύγχρονο Βερολίνο. Πλησιάζει τα 30 και πρόσφατα αποφάσισε να εγκαταλείψει τις σπουδές του στη Νομική. Ζει για τη στιγμή, ενώ οι έννοιες και οι υποχρεώσεις τον αφήνουν αδιάφορο. Περιπλανιέται άσκοπα στο Βερολίνο, προσπαθώντας να βάλει σε τάξη τη ζωή και τις σκέψεις του και θαυμάζει τους ανθρώπους γύρω του, οι οποίοι φαίνεται να τα καταφέρνουν μια χαρά στην καθημερινότητά τους.

Μέσα σε μία ημέρα, όμως, όλα αλλάζουν και ο Νίκο αναγκάζεται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της μέχρι τώρα στάσης του: χωρίζει με την κοπέλα του, ο πατέρας του τού μειώνει το χαρτζιλίκι και ένας ψυχίατρος επιβεβαιώνει «συναισθηματική ανισορροπία»! Παράλληλα, μια αγάπη από τα παλιά τον πιέζει να βρεθεί αντιμέτωπος με τις συναισθηματικές πληγές που της προκάλεσε, ενώ ένας νέος γείτονας προσπαθεί να τον προσεγγίσει. Ωστόσο, το μόνο που χρειάζεται ο Νίκο είναι απλώς ένας καφές!

Ο αβέβαιος Νίκο είναι ο ιδανικός ήρωας της γενιάς των τριαντάρηδων, έτοιμης πλέον να αφήσει πίσω της την εποχή της αθωότητας, σε μια σπιρτόζικη και γλυκόπικρη δραμεντί με φόντο μια μελαγχολικά γοητευτική γερμανική πρωτεύουσα.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία-σενάριο: Γιαν Όλε Γκέρστερ
Παίζουν: Τομ Σίλινγκ, Μαρκ Χόζεμαν, Φριντερίκε Κέμπτερ, Αντρέας Σρέντερς, Τζούστους βον Ντόνανι, Αρντ Κλάβιτερ.

Διάρκεια: 83΄

Μοιράσου το άρθρο: