Το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του William Shakespeare κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019 στο ανακαινισμένο Θέατρο Βεάκη.

Το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» είναι μια γιορτινή κωμωδία, ένα ερωτικό γαϊτανάκι που σοβαρολογεί χωρίς ποτέ να σοβαρεύεται. Είναι μια σπαρταριστή κωμωδία, που όμως έχει σκοτεινό και βίαιο υπόβαθρο. Στο έργο αυτό, που υμνεί τη φύση και τον έρωτα, το όνειρο μπλέκεται με την πραγματικότητα,  η φαντασίωση με τον εφιάλτη, η αγνή αγάπη με την ερωτική μανία. Ο μηχανισμός που πυροδοτεί τα πάντα είναι ο έρωτας. Ο έρωτας ανατρέπει την κοινή λογική, μεταμορφώνει, προκαλεί το χάος, πολιορκεί ανθρώπους και θεούς, καθώς οι κρυφές επιθυμίες και τα ερωτικά απωθημένα κατευθύνουν τη μοίρα των προσώπων.

Λίγο πριν από τον γάμο του βασιλιά της Αθήνας, Θησέα, με τη βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη, τέσσερις νέοι καταφεύγουν στο δάσος της Αθήνας για να διεκδικήσουν το ερωτικό αντικείμενο του πόθου τους. Είναι η νύχτα του μεσοκαλόκαιρου – μια νύχτα που όλα μπορούν να συμβούν- οι πιο μύχιες σκέψεις και φαντασιώσεις τους σύντομα θα πραγματοποιηθούν.Στο μυθικό δάσος της Αθήνας έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των ξωτικών: με τον βασιλιά Όμπερον που φιλονικεί με την Τιτάνια και τον Πουκ και ξεκινάει ένα παιχνίδι παρεξηγήσεων και μαγικών παρεμβάσεων. Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο όταν στο δάσος καταφθάνει μια ομάδα ερασιτεχνών θεατρίνων. Άνθρωποι και ξωτικά, πραγματικότητα και φαντασία γίνονται ένα κάτω από τον μανδύα του παραμυθιού και του ονείρου. Μέσα στο δάσος – ένα χώρο μαγεμένο, επικίνδυνο- οι φόβοι διογκώνονται, τα πάθη εκφράζονται ανεξέλεγκτα  και άνθρωποι και θεοί γίνονται έρμαια του ερωτικού τους πάθους.

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χειλάκης – Μανώλης Δούνιας

Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Σκηνικά: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Κοστούμια: Τέλης Καρανάνος, Αλεξάνδρα Σιάφκου
Μουσική: Κωνσταντίνος Βήτα
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Χορογραφία: Αντωνία Οικονόμου

Παίζουν: Αιμίλιος Χειλάκης, Αθηνά Μαξίμου, Μιχάλης Σαράντης, Αλέξανδρος Βάρθης, Λένα Δροσάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Κρις Ραντάνοφ, Παναγιώτης Κλίνης, Τίτος Λίτινας, Μιχάλης Πανάδης, Κωνσταντίνος Μουταφτσής και ο Δημήτρης Πιατάς 

Παραστάσεις: 

  • Πέμπτη και Παρασκευή, 21.00
  • Σάββατο, 18.00 και 21.00
  • Κυριακή, 19.00

 

Τιμές εισιτηρίων:

Τετάρτη, 19.00 (λαϊκή απογευματινή)

  • 18 ευρώ (κανονικό)
  • 15 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ)

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 

Πλατεία

Α’ Ζώνη: 25 ευρώ (κανονικό),  17 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ)

Β’ Ζώνη: 20 ευρώ  (κανονικό), 17 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ)

Εξώστης

Α’ Ζώνη: 20 ευρώ (κανονικό),  17 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ)

Β’ Ζώνη: 17 ευρώ  (κανονικό), 15 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑΜΕΑ)

 

Θέατρο Βεάκη

Στουρνάρη 32, Αθήνα

Τηλ.: 210 5223522

Μοιράσου το άρθρο: