Πιστό στην αποστολή του, να ενεργοποιεί και να εμπνέει τα παιδιά και τους νέους, το Junior Achievement Greece καινοτομεί, πραγματοποιώντας για πρώτη φορά online τους Πανελλαδικούς Τελικούς Διαγωνισμούς της «Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2020» αλλά και του Φοιτητικού Διαγωνισμού «JA Start Up 2020» σε μια παγκοσμίως πρωτόγνωρη διαδικασία που επιβάλλει η έκτακτη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο πλανήτης.  

Διαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί -για πρώτη φορά στην ιστορία του- και ο Πανευρωπαϊκός Φοιτητικός Διαγωνισμός του JA Europe «JA Europe Enterprise Challenge 2020», που είχε προγραμματιστεί να φιλοξενηθεί στην Αθήνα στις 24-27 Ιουνίου σε συνεργασία με το JA Greece. O οργανισμός θα αξιοποιήσει σύγχρονα online εργαλεία και θα διατηρήσει στο ακέραιο τις διαδικασίες αξιολόγησης των ομάδων, τον παλμό, τη θετική ενέργεια και την αγωνία στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, όπως κάθε χρόνο, μόνο που αυτή τη φορά οι διαγωνιζόμενοι, οι κριτές και οι προσκεκλημένοι θα είναι σε απευθείας σύνδεση από τα σπίτια τους και η απονομή των βραβείων θα είναι εικονική. Οι «e-διαγωνισμοί» θα μεταδίδονται LIVE και θα προσελκύσουν κοινό από την Ελλάδα αλλά και από όλο τον κόσμο, ομογενείς, πολιτικούς, επιχειρηματίες και μέλη του JA σε όλες τις ηπείρους που είναι σπίτι και αντιμετωπίζουν, μαζί με την Ελλάδα, την παγκόσμια κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Το Junior Achievement, που έχει χιλιάδες παραρτήματα παγκοσμίως, είναι από τους πρώτους οργανισμούς που έχουν αξιοποιήσει διαδικτυακά εργαλεία για on-line παγκόσμιους διαγωνισμούς» αναφέρει ο Αργύρης Τζικόπουλος, γενικός διευθυντής του JA Greece και πρόεδρος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe. «Οι εθνικοί διαγωνισμοί βέβαια, σε όλες τις 120 χώρες που έχει γραφεία το JA, γίνονται παρουσία πολύ κόσμου και η διαδικτυακή διαδικασία είναι για όλους μας πρωτόγνωρη. Δικός μας στόχος στην Ελλάδα είναι οι πρώτοι μας “e-διαγωνισμοί” να είναι πολύ “ζωντανοί” και να αξιοποιήσουμε όλα τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η οn-line, live διαδικασία. Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, που ο πλανήτης συγκλονίζεται από την πανδημία του κορωνοϊού, κάνουμε τα πάντα να διατηρήσουμε ψηλά το ηθικό και την αισιοδοξία των μαθητών-επιχειρηματιών», υπογραμμίζει ο κ. Τζικόπουλος.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα-διαγωνισμό «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020» έχουν καταθέσει εξαιρετικά επιχειρηματικά πλάνα 100 μαθητικές «επιχειρήσεις» από Γενικά Δημόσια και Ιδιωτικά Γυμνάσια και Λύκεια απ’ όλη την Ελλάδα, Μουσικά, ΕΠΑ.Λ., Εσπερινά και Σχολεία Ειδικής Αγωγής. Τα business plans αξιολογούνται από την κριτική επιτροπή του JA Greece και οι 10 καλύτερες που θα προκριθούν για να διαγωνισθούν στον μεγάλο τελικό θα ανακοινωθούν στις 8 Μαΐου. Συνολικά φέτος, το JA Greece, μέσω του μαθητικού βιωματικού διαγωνισμού, εκπαίδευσε στην επιχειρηματικότητα πάνω από 3.500 εφήβους στην Ελλάδα.  Στην Ευρώπη συμμετείχαν στο διαγωνισμό, τη σχολική χρονιά 2019-2020,  πάνω από 30.000 και παγκοσμίως, πάνω από 3 εκατομμύρια έφηβοι.

Στον «Φοιτητικό Διαγωνισμό JA Start Up 2020» συμμετέχουν 500 φοιτητές και φοιτήτριες από 20 Δημόσια και Ιδιωτικά Πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα. Πανευρωπαϊκά συμμετέχουν 15.000 φοιτητές από 300 Πανεπιστήμια σε 20 ευρωπαϊκές χώρες. Ο 6ος Πανελλαδικός Διαγωνισμός «JA Start Up 2020» θα αναδείξει τη νικήτρια ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό «JA Europe Enterprise Challenge 2020», που συνδιοργανώνεται για πρώτη φορά με το JA Greece.

Παρακολουθήστε τους διαγωνισμούς σε απευθείας μετάδοση:

  • LIVE: ΟΝ LINE 15ος Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός

«Kαλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2020»

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

09:00- 13:30 Παρουσιάσεις των 10 διαγωνιζόμενων ομάδων και συνεντεύξεις στην κριτική επιτροπή

15:00-16:30 Τελετή Απονομής Βραβείων Η νικήτρια ομάδα του 1ου ΒΡΑΒΕΙΟΥ εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe που συνδιοργανώνεται με το Junior Achievement Πορτογαλίας και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά.

  • LIVE: ON LINE 6ος Πανελλαδικός Τελικός Διαγωνισμός

«Φοιτητικός Διαγωνισμός JA Start Up 2020»

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

09:00-13:30 Παρουσιάσεις των 10 διαγωνιζόμενων ομάδων και συνεντεύξεις στην κριτική επιτροπή

15:00-16:30 Τελετή Απονομής Βραβείων Η νικήτρια ομάδα του 1ου ΒΡΑΒΕΙΟΥ εκπροσωπεί την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό του JA Europe που συνδιοργανώνεται με το Junior Achievement Eλλάδας. 

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα:

  • LIVE: ON LINE 17ος Πανευρωπαϊκός Τελικός Διαγωνισμός

«JA Europe Enterprise Challenge 2020»

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Συνδιοργάνωση: JA Europe & JA Greece

Τελετή Απονομής Βραβείων Η νικήτρια ομάδα του 1ου ΒΡΑΒΕΙΟΥ θα είναι η «Καλύτερη Φοιτητική Επιχείρηση της Ευρώπης 2020». Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την διεξαγωγή των online τελικών διαγωνισμών και πώς μπορείτε να τις παρακολουθήσετε LIVE, ενημερωθείτε από το Junior Achievement Greece/Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/JuniorAchievementGreece/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/jagreece/

Instagram: ja_greece

Twitter: https://twitter.com/JA_Greece

Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCz1r7rHoukrRyUm4Tyfh3Ew

www.senja.gr

Μοιράσου το άρθρο: