Η παιδική σκηνή του θεάτρου Φούρνος συνεχίζει και αυτή τη χρονιά να παρουσιάζει ξεχωριστές παιδικές παραστάσεις, ψυχαγωγώντας, διασκεδάζοντας και εκπαιδεύοντας τους μικρούς της φίλους.

Για 2η χρονιά

«Μια ζαχαρένια συνταγή» 

Για παιδιά από 3,5-7 ετών

Ο Χρήστος Θηβαίος γράφει μουσική για την παιδική παράσταση «Μια ζαχαρένια συνταγή» της Φωτεινής Κωνσταντοπούλου, σε σκηνοθεσία της Ελεάννα Σαντοριναίου, που τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας.

Η παράσταση μιλάει για τη δύναμη της αγάπης και  το πόσο σημαντικό είναι να τη μοιράζεις απλόχερα όπου μπορείς.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στον ουρανό. Σε μια πολυάσχολη συννεφούπολη  ζουν οι ήρωες των γνωστών παραμυθιών αλλά  και ένας γλυκός και ευγενικός ζαχαροπλάστης, ο Ρένος. Ο Ρένος κάθε μέρα ετοιμάζει καταπληκτικά γλυκά για να τα τρώνε και να παίρνουν δύναμη οι ήρωες, ώστε να διηγούνται ωραίες ιστορίες στα παιδιά.

Όταν ο Ρένος μια μέρα αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι στη γη δεν είναι και τόσο ευτυχισμένοι αποφασίζει να τους στείλει ένα σπουδαίο δώρο. Κάτι όμως που δεν είναι και τόσο εύκολο.

Μια παράσταση με πολύ χιούμορ και μουσική που δημιούργησε ο Χρήστος Θηβαίος ειδικά για  τη Ζαχαρένια συνταγή.

 

Συντελεστές:

Διασκευή Θεατρική προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Ελεάννα Σαντοριναίου

Μουσική: Χρήστος Θηβαίος

Στίχοι: Ελεάννα Σαντοριναίου

Σκηνικά κοστούμια: Ευγένιος Αρβανιτάκης

Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος

Βοηθός σκηνοθέτη: Βασιλική Μουργελά

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Ματίνα Δημητροπούλου, Κόνυ Ζήκου, Ευγενία Μαραγκού, Γιώργος Τζαβάρας

Ακούγεται η φωνή του Νίκου Νίκα

Διάρκεια: 55΄

Η Ζαχαρένια συνταγή είναι μία παράσταση για παιδιά από 3,5 έως και 7 ετών.  Με πολύ τραγούδι και μουσική, τα παιδιά παίρνουν σημαντικά μηνύματα για τη ζωή.

Η παράσταση, έχοντας πολλά επίπεδα ανάγνωσης, μπορεί εύκολα να παρακολουθηθεί από διαφορετικές ηλικίες, από μικρούς αλλά και μεγάλους. Η πλοκή από μόνη της είναι εύκολα κατανοητή, όσο μεγαλύτερο είναι το παιδί μπορεί να καταλάβει και τις βαθύτερες έννοιες που αναφέρονται.

Για 4η χρονιά

«Το αγόρι με τα μπλε μαλλιά»

Για παιδιά από 3 έως 6,5 ετών

Ο Άτρο, από το Ατρόμητος, είναι ένα καλοκάγαθο αγόρι. Είναι πολύ γλυκός και έξυπνος αλλά είναι λίγο δειλός και ντροπαλός και το γεγονός ότι έχει μπλε μαλλιά σε μία πόλη που όλοι έχουν κόκκινα μαλλιά τον κάνει διαφορετικό. Ο καλύτερος του φίλος είναι ο Μέρμπερ, που του είχε χαρίσει η γιαγιά του όταν ήταν μωρό. Όταν ο Άτρο χάνει τον Μέρμπερ στο δάσος των Σχημάτων και των Χρωμάτων, αναγκάζεται για να τον βρει  να ξεπεράσει τους φόβους του. Μέσα στο δάσος θα περάσει πολλές περιπέτειες αλλά θα γνωρίσει και πολλούς νέους φίλους που θα τον βοηθήσουν να βρει τον Μέρμπερ. Μία παράσταση με πολύ τραγούδι για την αντιμετώπιση των φόβων μας, της διαφορετικότητας και της δύναμης της φιλίας.

 

Κείμενο-σκηνοθεσία: Ελεάννα Σαντοριναίου

Παίζουν: Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου

Διάρκεια: 55’

 

 Για 11η χρονιά η παράσταση:

«Μήλα ζάχαρη κανέλα»

Για παιδιά από 2,5 έως 5,5 ετών

Το έργο «Μήλα Ζάχαρη Κανέλα» απευθύνεται σε μικρά παιδιά, είναι διαδραστικό και μιλάει για τη δύναμη της θέλησης, την αξία της ανταλλαγής, την αλληλοϋποστήριξη και τη δύναμη της αισιοδοξίας.

Παράσταση με δύο ηθοποιούς, κούκλες  και ενεργό συμμετοχή των παιδιών.

Μια γιαγιά αποφασίζει να φτιάξει μια μηλόπιτα για να την πάει στα εγγονάκια της όμως τι απελπισία διαπιστώνει ότι αντί για μήλα έχει ροδοκόκκινα κεράσια! Τι να κάνει; Αποφασίζει να βρει κάποιον που θα αντάλλασσε τα κεράσια της με τα μήλα που ήθελε. Στην πορεία διαπιστώνει ότι αυτό δεν είναι και τόσο εύκολο. Ξεκινάει μια διαδρομή, όπου έρχεται  σε επαφή με διαφορετικούς ήρωες ώσπου να καταφέρει να πετύχει τον στόχο της και να αποδείξει ότι, όταν θέλουμε πολύ κάτι, μπορούμε να το καταφέρουμε.

Ένα διαδραστικό παραμύθι για μικρά παιδιά βασισμένο σε λαϊκή αγγλική ιστορία για μια ευχάριστη πρώτη επαφή με το θέατρο.

 

Επιμέλεια-Διασκευή: Ελεάννα Σαντοριναίου

Παίζουν: Ευγενία Μαραγκού, Ματίνα Δημητροπούλου

Διάρκεια: 50’

 

 

Θέατρο Φούρνος

Μαυρομιχάλη 168  Αθήνα

Τηλ.: 210 6460748 & 210 6470069

Μοιράσου το άρθρο: