Η παιδική σκηνή του θεάτρου «Διέλευσις» περιμένει τους μικρούς της φίλους, κάθε Σάββατο στις 15:00 στην παράσταση «Κι όμως… κινείται!» της Γλύκας Στόιου και κάθε Κυριακή, στις 12:00, στην παράσταση «Ο παπαγάλος που νόμιζε πως δεν μπορούσε να πετάξει» της Σοφίας Λουκά. 

«Κι όμως… κινείται!»

Υπόθεση

Ο Ρο και η Γιώτα που έχουν φτερά και το Έψιλον με κάτι παράξενα μαλλιά κατοικούν στον πλανήτη φριG του Γαλαξία 4Κάπα/ρει και είναι συνέχεια με ένα κινητό στο χέρι. Μια μέρα, ένα αστέρι πέφτει πάνω στο κεφάλι του Έψιλον. Αυτό χάνει την ισορροπία του, πέφτει στο κενό και χάνεται πάνω στη Γη! Μέσα από ένα ταξίδι στον χρόνο, οι τρεις φίλοι θα ανακαλύψουν τον τρόπο που επικοινωνούσαν οι άνθρωποι από την αρχαία Ελλάδα και τις φρυκτωρίες μέχρι τις μέρες μας και το κινητό τηλέφωνο που οι περισσότεροι πλέον χρησιμοποιούν ανελλιπώς.

Η μόνιμη έκθεση του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών εμπνέει και παρουσιάζει μια διαδραστική παράσταση για τα παιδιά σχετικά με την ορθολογική χρήση των νέων τεχνολογιών. Τρεις ηθοποιοί με μια εξωγήινη μπουκίτσα και μουσική διάθεση ενσαρκώνουν πολλαπλούς ρόλους και παροτρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν στην εξέλιξη του έργου. Η Γη που όλο κινείται θέλει να στείλει ένα μήνυμα για την αξία του παιχνιδιού ως φυσικής δραστηριότητας, την ανάγκη της διαπροσωπικής επικοινωνίας και τη σημασία των νέων τεχνολογιών στη ζωή σήμερα.

Συντελεστές:

Κείμενο-σκηνοθεσία: Γλύκα Στόιου

Κουστούμια: Μαρία Χελιώτη

Πρωτότυπη μουσική: Ανδρέας Παπαδάκης

Σκηνικό μουσείου: Ιωακείμ Κάσδαγλης

Βοηθός σκηνοθέτριας/εξωγήινη μπουκίτσα: Βασιλίνα Κατερίνη

Επιμέλεια κειμένου: Έλενα Στόιου

Παίζουν: Αγγελική Καρακαξίδου, Ιωακείμ Κάσδαγλης, Αναστασία Φλεμοτόμου

 

Ημέρα και ώρα παραστάσεων: Σάββατο στις 15:00, για λίγες παραστάσεις

Τιμή εισιτηρίων: 6€

«Ο παπαγάλος που νόμιζε πως δεν μπορούσε να πετάξει»

Υπόθεση

Ο Τάμπο ο νεαρός παπαγάλος, νόμιζε πως δεν θα ξαναπετάξει ποτέ. Η Πάτι το κολιμπρί, η καλύτερη φίλη του Τάμπο, τον ενθάρρυνε να ταξιδέψει για να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό του. Ο νεαρός παπαγάλος έφτιαξε μια πιρόγα κι ένα κουπί και ταξίδεψε στον ποταμό Ταμποπάτο. Συνάντησε παράξενους τόπους ζώα και φυτά. Η Μπέλλα η Αράχνη, η επονομαζόμενη Δολοπλόκος η πρώτη, τον αιχμαλώτισε με τον ιστό της στην χρυσή της φυλακή. Ο Κρούμπο ο κροκόδειλος, τον φυλάκισε σε έναν σκοτεινό τόπο κάτω από τη γη. Όμως η μουσική των ονείρων που έπαιζε η Ρόζι το φλαμίνγκο είχε εξαιρετική δύναμη.

Θα καταφέρει, άραγε, ο παπαγάλος να ξαναπετάξει;

Μια πρωτότυπη παράσταση, από το Κουκλοθέατρο Ανέμη, με εμπνευσμένες χειροποίητες κούκλες, ταξιδεύει μικρούς και μεγάλους σε έναν μαγικό κόσμο.

Ένα έργο για την αυτοεκτίμηση και την μεγάλη δύναμη της μουσικής.

Συντελεστές:

Κείμενο-στίχοι-κούκλες-σκηνικά-σκηνοθεσία: Σοφία Λουκά

Εμψύχωση κούκλας: Σοφία Λουκά, Εύη Φώτου

Μουσική τζαζ και κλασική μελοποίηση τραγουδιών: Φωτεινή Τσακνάκη, Αλέξης Γραμματικός

Ημέρα και ώρα παραστάσεων: Κυριακή στις 12:00

Τιμή εισιτηρίων: 7€

Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις

Λέσβου 15 και Πόρου, Κυψέλη

Τηλ.: 210 8613739

www.dieleusis.gr

 

Μοιράσου το άρθρο: