Η Roma Gallery ανοίγει τις πύλες της, για πρώτη φορά στην Αθήνα, με την έκθεση Pavlosalmost magic” αφιερωμένη στον Παύλο Διονυσόπουλο, Pavlos, από τις 10 Ιανουαρίου έως τις 10 Μαρτίου 2019, στις 19:00.

Ο Παύλος είναι ένας καλλιτέχνης που εργάζεται μέχρι σήμερα με έναν δικό του τρόπο απεικόνισης αντικειμένων της καθημερινής ζωής, της διαφήμισης και του χώρου του θεάματος. Είναι ένας από τους εκφραστές του Nouveau Realistes και Affichistes. Eργάστηκε στο Παρίσι τη δεκαετία του 1960, όπου ήρθε σε επαφή με σημαντικούς καλλιτέχνες της εποχής, όπως ο Raymond Haynes, o Cesar, o Giacometti, o Calder και o Dubuffet. Ξεπερνώντας τα όρια με τη μοναδική και χαρακτηριστική τεχνική του, μετατρέπει τεμαχισμένες λωρίδες χαρτιού από αφίσες σε μοναδικά τρισδιάστατα έργα τέχνης.

Η γκαλερί ανοίγει για το κοινό με στόχο να γίνει ένας ζωντανός και πρωτοποριακός χώρος που θα λειτουργεί με διεθνές πρόγραμμα, αφιερωμένο στη μεταπολεμική και σύγχρονη τέχνη. Θα παρουσιάζει έργα καταξιωμένων και ανερχόμενων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, επιδιώκοντας να ενημερώσει το κοινό και να προσφέρει έναν σύνδεσμο, με τον οποίο οι Έλληνες καλλιτέχνες θα μπορούν να αποκτήσουν επικοινωνία με χώρους τέχνης στο εξωτερικό.

Η Roma Gallery, εκτός από τον εκθεσιακό χώρο, λειτουργεί και στον β’ όροφο ως private viewing room με έργα σπουδαίων καλλιτεχνών, όπως ο Γαϊτης, ο Κεσσανλής, ο Κανιάρης, ο Φασιανός και πολλοί ακόμα.

Η ιδρύτρια της γκαλερί, Άννα Αγγελοπούλου, σχολιάζει: «Πριν από χρόνια η τυχαία εμπλοκή μου με την τέχνη άλλαξε τη ζωή μου. Σήμερα ήρθε η ώρα να προσφέρω στην τέχνη αυτά που της οφείλω μ’ έναν πιο άμεσο και ουσιαστικό τρόπο. Δεν είμαι καλλιτέχνης, δεν είμαι κριτικός τέχνης, όμως πιστεύω ότι η αγορά τέχνης πρέπει να έχει και καλλιτεχνική ευαισθησία και θεωρητικό υπόβαθρο. Αυτό επιδιώκουμε εδώ, μαζί με τους συνεργάτες μου, ιστορικούς τέχνης Joanna Παπαδοπούλου-Αβέρωφ και Ηριδανό Τσιριγκούλη».

Με ιδιαίτερη χαρά η γκαλερί ανοίγει με έργα του Παύλου Εγώ ο ίδιος είμαι ένα κίνημα εν κινήσει. Δεν δημιουργώ, διασκεδάζω..” (Παύλος, 1989)

 

 

Roma Gallery:

Ρώμα 5 στο Κολωνάκι

Τηλ.: 213-0358344

Διάρκεια  έκθεσης: 10 Ιανουαρίου-10 Μαρτίου 2019

 

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο 11:00-17:00

Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή  11:00-21:00

Μοιράσου το άρθρο: