Το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει έναν Περίπατο στην Αθήνα των οθωμανικών χρόνων, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019, στις 19:00.

Ποιο ήταν το σπίτι του Κατή; Τι ήταν ο μεντρεσές; Πόσα τζαμιά υπήρχαν στην Πλάκα; Πού ήταν ο τεκκές των Μεβλεβήδων; Πού βρισκόταν το ωραιότερο τζαμί; Ποιο είναι το παλαιότερο σπίτι που σώζεται;

Ένας περίπατος στην Αθήνα των οθωμανικών χρόνων θα μας δώσει την ευκαιρία να ανασυνθέσουμε τις ψηφίδες της άγνωστης σχεδόν ιστορίας της περιόδου αυτής. Ψάχνοντας τα κρυμμένα ίχνη, θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της οθωμανικής Αθήνας στην γειτονιά της Πλάκας.  Στον περίπατο αυτό θα γνωρίσουμε ποια ήταν η καθημερινότητα των Ελλήνων στην τουρκοκρατούμενη Αθήνα, ποιο σημείο της Πλάκας ήταν το θρησκευτικό κέντρο των Τούρκων,  ποια είναι τα οθωμανικά μνημεία που επέζησαν, πώς έβλεπαν την Αθήνα οι ξένοι περιηγητές.

Ο περίπατος ξεκινάει απολαμβάνοντας τσάι στην αυλή του Μουσείου Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

 

Διάρκεια ξενάγησης: 1,5 ώρα

Κόστος ξενάγησης: 10 ευρώ /άτομο

Παιδιά έως 15 ετών: 5 ευρώ /άτομο (με τη συνοδεία ενηλίκου)

Πληροφορίες/Κρατήσεις: 2103250341

Σημείο συνάντησης: Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

(Για να εξασφαλίσετε την κράτησή σας και να πληρώσετε τη συμμετοχή σας στην ξενάγηση θα πρέπει να βρίσκεστε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης 15 λεπτά νωρίτερα, στις 18:45)

 

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

Τριπόδων 23, Πλάκα (Σταθμός μετρό «Ακρόπολη»)

Μοιράσου το άρθρο: