Η υπεύθυνη Υποστήριξης Προσκοπικού Προγράμματος & SDG’s manager του Οργανισμού Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Κατερίνα Κοτσίνα, είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, στις 15:00, από το Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Η Κατερίνα Κοτσίνα παρουσιάζει το έργο και τις δράσεις της κοινωνικής οργάνωσης Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, που φέτος συμπληρώνει 110 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας και συστηματικής προσφοράς στην ελληνική κοινωνία.

Παράλληλα, μιλάει για τη νέα Παγκόσμια Εκπαιδευτική Πρωτοβουλία των προσκόπων όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, «Earth Tribe», καθώς και για το πώς οι Έλληνες πρόσκοποι, με περισσότερες από 6.500.000 ώρες προσφοράς ετησίως, αποδεικνύουν ότι ο εθελοντισμός αποτελεί τη μέγιστη δύναμη θετικής κοινωνικής αλλαγής και βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Ραντεβού στο Πρώτο Πρόγραμμα κάθε Σάββατο, στις 15:00, για ένα ενημερωτικό ταξίδι στον όμορφο κόσμο της προσφοράς

Η εκπομπή του Πρώτου Προγράμματος, που μεταδίδεται κάθε Σάββατο στις 15:00, ήρθε για να δώσει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς, που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά.

Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

«Προσφέρω»

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020, ώρα 15:00

Σώμα Ελλήνων Προσκόπων» – Κατερίνα Κοτσίνα

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

Μοιράσου το άρθρο: