Με μότο την προτροπή «Μένουμε σπίτι» και «Μένουμε ασφαλείς», το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, μέσα από μια πρωτότυπη ψηφιακή εφαρμογή, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους σε μια ξεχωριστή ξενάγηση στο Μουσείο Ιστορίας του, για να γνωρίσουν την πανεπιστημιακή κληρονομιά.

Τι μπορούσε να σπουδάσει κανείς στο νεοσύστατο Πανεπιστήμιο της Αθήνας το 1840; Πώς ήταν τα πρώτα διδακτικά συγγράμματα; Πώς έμοιαζε η νέα πρωτεύουσα; Πώς να ήταν η ζωή ενός νέου της εποχής; Και με ποιο τρόπο, τέλος πάντων, αυτός ο Εμμανουήλ, θα καταφέρει άραγε να γράψει το όνομά του στο πρώτο Μητρώο των φοιτητών του πρώτου Πανεπιστημίου;

Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα βρουν απαντήσεις όσοι επισκεφθούν διαδικτυακά το Μουσείο Ιστορίας του ΕΚΠΑ. Μέσα από ένα φανταστικό ταξίδι στον 19ο αιώνα, η ψηφιακή ξενάγηση «Τι να σπουδάσω» δίνει σε όλη την οικογένεια τη δυνατότητα να γνωρίσει τα εκθέματα του Μουσείου και παράλληλα να περιηγηθεί σ’ ένα από τα πιο παλιά αθηναϊκά σπίτια στην Πλάκα, κάτω από την Ακρόπολη, εκεί όπου το 1837 ξεκίνησε τη λειτουργία του το Πανεπιστήμιο.

Για να γνωρίσεις τον Εμμανουήλ:

Kατέβασε από το Google Play Store την εφαρμογή για κινητές συσκευές Android «Τι να σπουδάσω;» (ή “What should I study” για την αγγλική έκδοση).

Πάρε μια γεύση από τα εκθέματα στα οποία αναφέρεται ο Εμμανουήλ στην εικονική έκθεση (https://bit.ly/HMUA-VirtualExhibits).

Η ψηφιακή εφαρμογή δημιουργήθηκε από το Μουσείο Ιστορίας για το νεανικό και ενήλικο κοινό του, σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΠΑ (ερευνητική ομάδα του καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη) και το Ερευνητικό Κέντρο «ΑΘΗΝΑ».

www.historymuseum.uoa.gr

https://bit.ly/HMUA-VirtualExhibits

 

Μοιράσου το άρθρο: