«Ρωμαίος και Ιουλιέτα», μια νέα παραγωγή των Μπολσόι, χορογραφημένη από τον Αλεξέι Ρατμάνσκι, προβάλλεται μαγνητοσκοπημένη στο Μέγαρο Μουσικής, την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, στις 6 το απόγευμα.

Η ιστορία του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας αναβιώνει μέσα από τη φρέσκια ματιά του Αλεξέι Ρατμάνσκι, ο οποίος δημιούργησε για τα Μπαλέτα Μπολσόι μια νέα χορογραφία με έντονη δραματικότητα σε κλασικό πνεύμα, βασισμένη στο περίφημο έργο του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής των Μπαλέτων Μπολσόι διασκευάζει την ιστορία των διασημότερων εραστών όλων των εποχών, δίνοντας έμφαση στη λεπτομέρεια και αντλώντας έμπνευση από τη δημοφιλέστατη μουσική του Σεργκέι Προκόφιεφ.

Η μετάδοση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Χορός στο Μέγαρο, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Θέατρο Μπολσόι και την Pathé Live, μια συνεργασία που προσφέρει τη δυνατότητα στους φίλους της ορχηστικής τέχνης να γνωρίσουν κορυφαία έργα του παγκοσμίου ρεπερτορίου μέσα από δορυφορικές προβολές παραστάσεων από τη Μόσχα (The Bolshoi Ballet Live from Moscow).

«Ρωμαίος και Ιουλιέτα»

Μπαλέτο σε 3 πράξεις

Διάρκεια: 3 ώρες (με διάλειμμα)

Μουσική: Σεργκέι Προκόφιεφ

Χορογραφία: Αλεξέι Ρατμάνσκι

Βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Μουσική διεύθυνση: Παβέλ Κλινίτσεφ

Παίζουν

Ιουλιέτα: Εκατερίνα κρισάνοβα

Ρωμαίος: Βλαντισλάβ Λαντρατόφ

Μερκούτιος: Ίγκορ Τσβίρκο

Μπενβόλιο: Ντμίτρι Ντοροχόφ

Τυβάλτος: Βιτάλι Μπικτίροφ 

Με τους Πρώτους Χορευτές, τους Σολίστ και το Corps de Ballet του Μπαλέτου Μπολσόι

Τιμές εισιτηρίων

8 € (φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ) ● 15 € (γενική είσοδος)

Μέγαρο Μουσικής

210 7282333, megaron.gr

 

Μοιράσου το άρθρο: