Το μυθιστόρημα «Stamboul Train» του Γκράχαμ Γκριν, σε σκηνοθεσία Τατιάνας Λύγαρη, παρουσιάζεται την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στις 9.15 το βράδυ, για να γιορτάσει τη συμπλήρωση 20 χρόνων καλλιτεχνικής δημιουργίας της Αμαξοστοιχίας-Θεάτρου Το τρένο στο Ρουφ.

Το σημαντικό λογοτεχνικό έργο, που καθιέρωσε τον Γκριν ως έναν από τους σπουδαιότερους συγγραφείς της αγγλικής λογοτεχνίας του εικοστού αιώνα, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μετάφραση και διασκευή του Ιωσήφ Βαρδάκη. Η επιλογή της παρουσίασής του αποτελεί αφιέρωμα στην πρωτοτυπία και μοναδικότητα του Τρένου στο Ρουφ.

Το έργο διαδραματίζεται παραμονές του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου, κατά τη διάρκεια ενός τριήμερου ταξιδιού με το Οριεντ Εξπρές από την Οστάνδη στην Κωνσταντινούπολη. Ένα περιπετειώδες και μοιραίο, για τους επιβάτες του, ταξίδι. Ο εύπορος Εβραίος επιχειρηματίας, η φτωχή χορεύτρια, η σκληρή δημοσιογράφος, ο στυγνός δολοφόνος, ο κυνηγημένος επαναστάτης είναι πρόσωπα τραγικά, μοναχικά, outsiders της κατεστημένης ζωής, που κινούνται στα όρια του γκροτέσκο και του μελοδραματικού.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια επιμελήθηκε ο Γιάννης Μετζικώφ.
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (με αλφαβητική σειρά): Ορφέας Ζαφειρόπουλος, Λεωνίδας Κακούρης, Δάφνη Καφετζή, Τάνια Παλαιολόγου, Έρη Παπαγαλάνη, Βασίλης Πουλάκος, Δημήτρης Σταμούλης, Βασίλης Ψυλλάς.

Kάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9.15 το βράδυ και Κυριακή στις 8 το βράδυ

Αμαξοστοιχία-Θέατρο Το Τρένο στο Ρουφ

Τηλ. 210 5298922

Μοιράσου το άρθρο: